hola

El vehicle elèctric compartit de la cooperativa Som Mobilitat a Santa Perpètua va realitzar gairebé 15.000 quilòmetres durant l’any 2019, que va suposar un estalvi de 2,6 tones de CO2. Durant aquest període es van registrar 381 reserves.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va establir a finals de l’any 2018 un acord amb Som Mobilitat per posar a disposició de la ciutadania un vehicle elèctric compartit. Aquest vehicle, un Renault ZOE, es troba ubicat a l’aparcament davant de l’edifici del Centre de Desenvolupament Local i es pot reservar a través de l’aplicació de Som Mobilitat. L’any 2019, l’Ajuntament va fer una campanya de promoció regalant quinze hores d’utilització gratuïta als veïns dels municipis de l’Eix de la riera de Caldes. El resultat de la campanya ha estat molt positiu, segons ha expressat Neus Garcia, regidora de Mobilitat i Tranport, que ha afegit que a finals d’any ja hi ha 82 ciutadans registrats, dels quals 46 ja han gaudit de l’experiència de conduir el vehicle compartit. La ciutadania registrada a la promoció és majoritàriament d’entre 30 i 60 anys, destacant la franja de 40 a 50 on un de cada quatre usuaris té aquesta edat.

El vehicle elèctric s’ha utilitzat amb regularitat durant tota la setmana, però hi ha un increment notable de l’ús durant els caps de setmana per part de la ciutadania que ha gaudit de la promoció de les quinze hores gratuïtes. En aquest sentit, els dissabtes s’ha registrat més de 4.300 quilòmetres mentre que el diumenge es van comptabilitzar gairebé 1.300 quilòmetres. A més de la ciutadania, també deu treballadors de l’Ajuntament de Santa Perpètua i 22 socis de Som Mobilitat han utilitzat el vehicle elèctric i van recórrer 1.606 i 6.167 quilòmetres, respectivament.

Foto: Vehciles de Som Mobilitat durant la presentació d'aquesta iniciativa / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]