hola

El 65% de les empreses de Santa Perpètua han aturat en algun moment la seva activitat durant la pandèmia. La proporció s’eleva per sobre del 90% en el cas del comerç al detall, restauració i construcció. El sector menys afectat és la logística i el transport, on només han parat l’11% de les empreses. En el cas de la indústria l’aturada durant l’estat d’alarma pel coronavirus ha estat del 52%. La majoria d’empreses han estat aturades entre 30 i 61 dies. Un 6% d’empreses encara no sap quan podran tornar a treballar. Aquestes són algunes dades de l’Enquesta digital llançada per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb la finalitat de conèixer l’impacte econòmic i ocupacional que està tenint la pandèmia de la Covid-19 sobre el sector empresarial del municipi. A l’enquesta, que ha estat electrònica, han participat 130 empreses i autònoms del municipi. Les respostes es van recollir entre el 6 i el 21 de maig.

La major dificultat que travessen les empreses és de tresoreria, el 52% qualifica la situació de molt difícil, especialment entre el comerç al detall i serveis a les persones, on aquest percentatge s’eleva encara més, segons ha informat l’Observatori Socioeconòmic de la Regidoria de Desenvolupament Local.

Les empreses de recent creació (menys de 3 anys) són les que manifesten més dificultats. Per sectors, dins de la construcció s’eleva la preocupació per poder complir amb totes les noves regulacions en matèria de seguretat sanitària. Les companyies grans afirmen tenir problemes per poder proveir-se de tot el material d’EPIs necessari.

Quatre de cada deu empreses enquestades han introduït algun canvi en la seva activitat arran de la pandèmia. Entre els canvis introduïts cal destacar l’obertura de canals de venda online i el repartiment a domicili. Un 5% d’empreses ha començat a produir o distribuir nous productes: mampares, mascaretes, serveis de desinfecció, cartes digitals, per citar algunes novetats introduïdes, segons destaca l’observatori.

El 37,7% de les empreses entrevistades ha tramitat un ERTO, en la majoria dels casos de la totalitat de la plantilla. Entre els sectors de Comerç a l’engròs i Construcció el percentatge d’empreses que han tramitat un ERTO arriba al 67%. A la indústria, tot i que el percentatge de tramitació d’ERTOs és menor (17,4%), afecta en valors absoluts a un major nombre de treballadors. Les indústries de Santa Perpètua ocupen de mitjana a 32 treballadors per centre de cotització.

Demandes de les empreses

Les empreses demanden fonamentalment dos aspectes per part de les Administracions: suport financer i rebaixa de les càrregues fiscals. Entre les altres demandes plantejades, destaca la necessitat de tenir un major suport comercial, especialment a l’hora de promocionar i vendre els seus productes i o serveis; i suport en l’aprovisionament d’EPIs per poder complir amb totes les mesures de seguretat. En l’àmbit de la restauració es demanda més flexibilitat en els horaris i espais de terrasses.


Foto: Els bars van estar tancats durant el confinament / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]