hola

Alstom Espanya ha lliurat a l'autoritat del transport d'Atenes, Attiko Metro, els dos primers tramvies d'última generació Citadis X05, fabricats íntegrament a la planta de Santa Perpètua de Mogoda. En les properes setmanes, es faran les primeres proves dinàmiques amb els nous combois. La previsió és que puguin començar a operar amb passatgers el mes de febrer de 2021. Aquests trens incorporen tecnologies de darrera generació per reduir el consum d'energia, optimitzar el cost de cicle de vida i millorar el confort.

Formen part del contracte que Alstom va signar amb Attiko Metro el mes de juliol de 2018, valorat en més de 50 milions d'euros, per a fabricar 25 tramvies. S'espera que el lliurament de l'últim comboi es completi a finals de maig de 2021.

Aquests trens ofereixen una millor experiència de viatge als passatgers, amb un 20% més de superfície de vidre, sistemes LED per una il·luminació suau i homogènia, grans seients individuals i sistemes d'informació amb pantalles de gran format. Tenen cinc cotxes cadascun, mesuren 33 metres de llarg, i disposen d'una capacitat màxima de 294 passatgers. A banda, incorporen portes dobles repartides al llarg del tramvia, de forma que asseguren una millor accessibilitat.

El Citadis X05 és l'última evolució de la gamma de tramvies Citadis d'Alstom. Compta amb una sèrie de noves tecnologies, entre les quals s'inclouen motors d'imants permanents, un sistema de climatització més eficient i sistemes de gestió auxiliar que permeten reduir el consum d'energia en un 25%. Una major simplificació en la integració i el manteniment dels subsistemes permeten, per la seva banda, reduir el cost al llarg de tot el cicle de vida. Els tramvies, a més, són reciclables en un 97%. Fins a la data, s'han venut més de 2.700 tramvies de la gamma Citadis a més de 60 ciutats a tot el món.


Foto: Citadis X05 / Alstom

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]