hola

Santa Perpètua de Mogoda acaba el mes de setembre amb un total de 1.644 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 12 aturats menys que el mes anterior. La xifra representa una davallada del 0,7% en relació a l'agost. Els nivells d’atur s’estabilitzen des del mes de juliol, però la davallada registrada en finalitzar el mes de setembre es produeix a un ritme inferior que en l’àmbit comarcal (on cau al voltant del 2,5%) i provincial (-1,8%), però va en consonància amb les dades de Catalunya, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Santa Perpètua de Mogoda té un 17,3% més d’atur que fa un any, el que representa una xifra de 242 persones aturades més. El creixement de l’atur al nostre municipi ha estat inferior al de les comarques vallesanes i sobretot de la província i de Catalunya.

L’atur intermensual a mes de setembre davalla per ambdós gèneres, però ho fa amb més força en el col·lectiu masculí (-1,0%), mentre que entre les dones la davallada és del 0,5%. En canvi, en el balanç interanual l’increment de la desocupació es produeix de manera acusada entre els homes (+19,5%), mentre que en les dones és del 15,8%. A Catalunya, la pauta és similar però l’afectació per ambdós gèneres és força més important, del 33,6% en els homes i del 24,4% en les dones. Per grups d’edat, l’atur intermensual davalla principalment en el segment d’entre 16 i 29 anys (-3,1%). L’atur cau un 6,6% entre els universitaris i un 6,3% entre les persones amb formació postsecundària

Demandants d'ocupació

El total de persones demandants d’ocupació del municipi, dada que inclou tant les persones aturades registrades com els demandants de feina ocupats, ha incrementat un 1,2% durant el mes de setembre (+53 persones). Malgrat aquest increment, el ritme de nous demandants està frenant respecte els darrers mesos, tot i fluctuar per les pròpies dinàmiques del mercat laboral. Fent retrospectiva, durant els mesos de confinament les demandes d’ocupació van incrementar amb molta força arreu del territori. A Santa Perpètua, es va produir un pic en el nombre de demandes a l’abril, que va créixer gairebé un 70% (+1.300 persones). Durant el maig el creixement va ser de prop del 28% (+855 demandants), i va estabilitzar-se al voltant de les 4.100 persones durant els mesos de juny i juliol. En els dos darrers mesos, en coincidència amb la finalització de la campanya estival, el registre de demandants ha tornat a incrementar, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local.


Foto: Imatge d'arxiu del Punt d'Autorservei del SOC / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]