hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes de novembre amb un total de 1.581 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 34 persones aturades menys que el mes anterior. La xifra representa un descens del 2,1%%. La taxa d’atur es redueix lleugerament en acabar el mes de novembre i se situa en el 12,55%. El municipi encadena quatre mesos consecutius de reducció de l’atur, segons dades de la Regidoria de Desenvolupament Local.. Els balanços interanuals però, encara revelen l'impacte de la Covid-19 al mercat de treball i l'ocupació, lluny encara de recuperar els nivells previs a la pandèmia. En el darrer any s’ha incrementat el número d’aturats en 161 persones, un increment de l’11’3%.

L'atur intermensual davalla de manera molt similar per ambdós gèneres, al voltant del 2%, mentre que les demandes d'ocupació incrementen al voltant de l'1% en ambdós grups. En el balanç interanual, l'increment de l'atur té més incidència entre els homes (un 16,3% més). D'altra banda, un dels efectes de la pandèmia sobre el mercat de treball és el creixement de les demandes d'ocupació, que es disparen respecte l'any passat.
L'atur cau en relació al més passat en els perfils amb menys formació, especialment en els perfils amb estudis primaris. L'atur interanual creix en tots els nivells formatius exceptuant el grup universitari, que es manté estable respecte l'any passat. També cau l'atur en els perfils provinents de sector terciari, el sector industrial i aquells sense ocupació anterior. En contraposició, creix un 2,1% en els perfils provinents de la construcció.

Respecte l'any passat, la Regidoria de Desenvolupament Local destaca l'increment de l'atur en el sector terciari (+105 aturats/des), el més afectat per les mesures de restricció per la pandèmia de la Covid-19 i tanmateix, el sector més nombrós en quant a llocs de treball del municipi.


Foto: Punt d'autoservei del SOC situat al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]