hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes de novembre amb un total de 1.581 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 34 persones aturades menys que el mes anterior. La xifra representa un descens del 2,1%%. La taxa d’atur es redueix lleugerament en acabar el mes de novembre i se situa en el 12,55%. El municipi encadena quatre mesos consecutius de reducció de l’atur, segons dades de la Regidoria de Desenvolupament Local.. Els balanços interanuals però, encara revelen l'impacte de la Covid-19 al mercat de treball i l'ocupació, lluny encara de recuperar els nivells previs a la pandèmia. En el darrer any s’ha incrementat el número d’aturats en 161 persones, un increment de l’11’3%.

L'atur intermensual davalla de manera molt similar per ambdós gèneres, al voltant del 2%, mentre que les demandes d'ocupació incrementen al voltant de l'1% en ambdós grups. En el balanç interanual, l'increment de l'atur té més incidència entre els homes (un 16,3% més). D'altra banda, un dels efectes de la pandèmia sobre el mercat de treball és el creixement de les demandes d'ocupació, que es disparen respecte l'any passat.
L'atur cau en relació al més passat en els perfils amb menys formació, especialment en els perfils amb estudis primaris. L'atur interanual creix en tots els nivells formatius exceptuant el grup universitari, que es manté estable respecte l'any passat. També cau l'atur en els perfils provinents de sector terciari, el sector industrial i aquells sense ocupació anterior. En contraposició, creix un 2,1% en els perfils provinents de la construcció.

Respecte l'any passat, la Regidoria de Desenvolupament Local destaca l'increment de l'atur en el sector terciari (+105 aturats/des), el més afectat per les mesures de restricció per la pandèmia de la Covid-19 i tanmateix, el sector més nombrós en quant a llocs de treball del municipi.


Foto: Punt d'autoservei del SOC situat al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]