hola

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria ordinària d'ajuts al pagament de lloguer per aquest any. L'objectiu del tràmit és donar resposta a les famílies que necessiten els ajuts per continuar vivint en el seu habitatge i evitar la vulnerabilitat imminent. Els ajuts estan adreçats a les persones físiques que siguin titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge que constitueixi el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 4 de juny i s'ha de fer a l'Oficina Local d'Habitatge, sent aquesta la que tramita les sol·licituds en qualitat d'òrgan col·laborador de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Segons explica la Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament, la finalitat dels ajuts és facilitar l'accés i la permanència en un habitatge de lloguer a la població que es troba en risc d'exclusió social. Per poder optar a la subvenció cal acreditar la residència legal a Catalunya i complir amb uns indicadors de renda específics.

Per poder accedir a l'ajut, les persones residents a la demarcació de Barcelona han de pagar un lloguer no superior als 800 euros mensuals. En el cas de les famílies nombroses o que acreditin discapacitat amb barem favorable aquest import límit està situat als 900 euros.

Les persones beneficiàries de les subvencions rebran ajuts d'entre 240 i 2.400 euros anuals, que variaran en funció de l'import que paguen de lloguer i l'esforç que representa pagar-lo en relació amb els ingressos. Per exemple, la subvenció serà del 20% de l'import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar-lo sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.

La resolució de les sol·licituds serà per concurrència competitiva segons la dotació pressupostària de la línia d'ajuts en un ordre que, en primer lloc, tindrà en compte les persones titulars d'un contracte de lloguer d'habitatge amb protecció oficial d'un promotor de caràcter públic o privat.

Per conèixer en detalls la convocatòria, així com els requisits econòmics per optar a l'ajut, les persones interessades s'han d'adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge. Aquesta realitza tots els serveis en matèria d'orientació, informació, tramitació de sol·licituds o ajuts i totes les tasques d'atenció, consulta i informació a la ciutadania del municipi. Per contactar amb l'oficina s'ha de trucar al telèfon 93 574 32 34 o escriure al correu habitatge@staperpetua.cat.

 

Foto: El tràmit s'ha de fer a través de l'Oficina Local d'Habitatge / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]