hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes d'abril amb un total de 1.676 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 38 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 2,2%.

Segons informa l'Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local, amb aquesta última variació, canvia la tendència registrada durant els darrers mesos, on hi ha hagut increments relatius entre desembre de 2020 i febrer de 2021. Tot i això, durant el mes de març ja s'observava nivells d'atur estables al municipi i a l'abril la tendència favorable es registra també a la resta de municipis de l'àmbit territorial. Una de les causes d'aquesta millora és la recuperació suau de l'activitat pel relaxament de les restriccions imposades per la crisi sanitària de la Covid-19.

Si s'analitzen les dades per perfils, l'atur intermensual ha disminuït de manera transversal, però es produeix de manera més acusada en les persones amb més formació acadèmica, en un 9,3%; entre els operadors de maquinària, en un 6,4%; en les persones empleades en l'àmbit de la administració, en un 5,2% i entre les persones treballadores del sector terciari en un 3,1%

Sobre el balanç interanual, l'Observatori afirma que a l'abril hi ha 43 persones aturades més que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 2,6% més de desocupats que a l'abril de l'any passat. Desenvolupament Local recorda que fa un any, l'estat d'alarma i el confinament domiciliari va suposar el tancament de totes les activitats no essencials i l'increment dels nivells d'atur va ser rècord. Per això, el balanç interanual de març del 2021 mostrava un augment relatiu molt elevat respecte l'any anterior, ja que encara no es recollien els efectes de la crisi sanitària en l'ocupació.

Les persones afectades per expedients de regulació de l'ocupació figuren en el conjunt de demandants d'ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes d'abril, era de 4.382 persones, un 41,6% més que fa un any. L'Observatori estima que hi ha unes 2.500 persones, dins d'aquest grup, que es troben en situació d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). L'abril és el segon mes consecutiu de davallada de les demandes d'ocupació a Santa Perpètua, en termes intermensuals, respecte l'inici de la pandèmia de la Covid-19. La xifra és de 127 demandants menys que l'any passat i es tradueix en una caiguda del 2,8%.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]