hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes d'abril amb un total de 1.676 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 38 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 2,2%.

Segons informa l'Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local, amb aquesta última variació, canvia la tendència registrada durant els darrers mesos, on hi ha hagut increments relatius entre desembre de 2020 i febrer de 2021. Tot i això, durant el mes de març ja s'observava nivells d'atur estables al municipi i a l'abril la tendència favorable es registra també a la resta de municipis de l'àmbit territorial. Una de les causes d'aquesta millora és la recuperació suau de l'activitat pel relaxament de les restriccions imposades per la crisi sanitària de la Covid-19.

Si s'analitzen les dades per perfils, l'atur intermensual ha disminuït de manera transversal, però es produeix de manera més acusada en les persones amb més formació acadèmica, en un 9,3%; entre els operadors de maquinària, en un 6,4%; en les persones empleades en l'àmbit de la administració, en un 5,2% i entre les persones treballadores del sector terciari en un 3,1%

Sobre el balanç interanual, l'Observatori afirma que a l'abril hi ha 43 persones aturades més que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 2,6% més de desocupats que a l'abril de l'any passat. Desenvolupament Local recorda que fa un any, l'estat d'alarma i el confinament domiciliari va suposar el tancament de totes les activitats no essencials i l'increment dels nivells d'atur va ser rècord. Per això, el balanç interanual de març del 2021 mostrava un augment relatiu molt elevat respecte l'any anterior, ja que encara no es recollien els efectes de la crisi sanitària en l'ocupació.

Les persones afectades per expedients de regulació de l'ocupació figuren en el conjunt de demandants d'ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes d'abril, era de 4.382 persones, un 41,6% més que fa un any. L'Observatori estima que hi ha unes 2.500 persones, dins d'aquest grup, que es troben en situació d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). L'abril és el segon mes consecutiu de davallada de les demandes d'ocupació a Santa Perpètua, en termes intermensuals, respecte l'inici de la pandèmia de la Covid-19. La xifra és de 127 demandants menys que l'any passat i es tradueix en una caiguda del 2,8%.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]