hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes de juny amb un total de 1.537 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 100 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 6,1%. Segons informa l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local, aquest descens correspon a l’habitual ascens de la contractació durant l’estiu que aquest any ha estat major que l’any 2020. Cal també tenir en compte que durant els últims mesos s’ha produït una obertura de l’activitat econòmica.

Si s’analitzen les dades per perfils, l’atur intermensual ha disminuït de manera generalitzara però en major mesura en el col·lectiu masculí, que ha descendit un 8,5%, i en les persones menors de 29 anys, amb una davallada del 15,1%. A Santa Perpètua, els treballadors dels serveis i els perfils provinents de la construcció i el sector industrial també han experimentat un descens de l’atur.

Sobre el balanç interanual, l’Observatori afirma que al juny hi ha 172 persones aturades menys que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 10,6% menys de desocupats que al juny de l’any passat. Desenvolupament Local explica que, amb aquesta variació, Santa Perpètua es troba més a prop de recuperar els nivells d’aturs anteriors a la pandèmia.

Les persones afectades per expedients de regulació de l’ocupació figuren en el conjunt de demandants d’ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes de juny, era de 3.815 persones, un 7,3% menys que fa un any. Això es produeix per la millora de la situació sanitària des de febrer del 2021 i l’obertura de l’activitat econòmica. L’Observatori estima que hi ha unes 1.800 persones, dins d’aquest grup, que es troben en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

El juny és el quart mes consecutiu de davallada de les demandes d’ocupació a Santa Perpètua, en termes intermensuals, respecte a l’inici de la pandèmia de la Covid-19. La xifra és de 498 demandants menys que el mes passat i es tradueix en una caiguda de l’11,5%.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]