hola

L’Associació de Municipis de l’Eix Riera de Caldes (AMERC) presenta la primera edició del programa @emprensocial que té com a objectiu impulsar projectes i iniciatives econòmiques dins de l'economia social amb impacte positiu al territori. El programa vol acompanyar a les persones que hi participin a crear empreses autosostenibles sota els valors de l'Economia Social oferint formació i acompanyament online a càrrec de la cooperativa Tandem Social, segons ha explicat la regidoria de Desenvolupament Local. Fins al 4 d'octubre es poden presentar candidatures i les inscripcions per participar en aquest programa al web empresa.rieracaldes.com.

Els projectes han d’estar alineats als valors de l’economia social i és possible presentar-se de forma individual o amb un grup de persones, com ha puntualitzat el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández.

L’avaluació de les candidatures es realitzarà entre el 5 i el 6 d’octubre entre totes aquelles que s’hagin inscrit. El 7 d'octubre es comunicarà els projectes seleccionats per ingressar al programa. Poden participar persones físiques (particulars) i persones jurídiques (entitats socials i empreses de l’economia social) amb una idea de projecte que tingui per voluntat generar impacte social, ambiental o cultural al territori de l’AMERC i amb vocació transformadora. Les persones participants han d’estar empadronades a un dels municipis de l’AMERC: Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. En cas de que es tracti d’un grup de persones, com a mínim una d’elles ha d’estar empadronada a un dels municipis de l’AMERC. Així mateix persones o entitats que tinguin un projecte ja en marxa amb menys d’un any de creació que es desenvolupi en el territori de l’AMERC. En el cas d’un projecte col·lectiu es limita a un màxim de 3 participants per projecte. Sergi Hernández ha explicat que es va fer una primera diagnosi per establir els eixos d'impacte social, mediambiental i cultural.

A l'hora de fer la selecció de les candidatures es valorarà la idea o model de negoci del projecte, l'impacte social, mediambiental o cultural al territori, la coherència del projecte amb el programa i es donarà prioritat a aquelles persones en situació d’atur, especialment a aquelles en situació de desocupació de llarga durada, segons ha detallat el regidor de Desenvolupament Local.

En aquesta primera edició AMERC, resultaran elegibles fins a 15 projectes per participar del programa @emprensocial. Sergi Hernández ha afirmat que un cop seleccionades començarà l’acompanyament individual i de projectes que es durà a terme entre el 15 d’octubre i el 23 de desembre.

Foto: Centre de Desenvolupament Local /  Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]