hola

L'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) continuarà apostant per la mobilitat sostenible i la transició energètica a través de la continuïtat de dos projectes subvencionats per la Diputació de Barcelona.

L'executiva de l'AMERC, presidida per l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s'ha reunit de manera telemàtica aquesta setmana per continuar treballant les dues iniciatives subvencionades, que són dos Living Lab (o experiències innovadores) sobre mobilitat i transició energètica. El regidor de Desenvolupament Local, Transició Energètica i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, ha explicat que "s'ha fet una valoració molt positiva de l'execució d'una primera fase analítica i de planificació dels projectes" que ha permès a l'AMERC obtenir coneixement de la situació al territori i "acompanyar a moltes empreses a auditories energètiques per tal de reduir la petjada ecològica". A més, el Living Lab sobre transició energètica ha proporcionat dades per "estudiar el potencial d'explotació de les energies renovables i elaborar una eina per a que la ciutadania i les empreses puguin consultar el seu potencial d'estalvi fotovoltaic", tal com ha detallat el Sergi Hernández.

Pel que fa al projecte sobre mobilitat, el regidor ha destacat que l'AMERC ha detectat "deficiències de mobilitat en xarxes viàries segures que facilitin una mobilitat sostenible entre els municipis i els polígons industrials". Amb aquest inventari, l'organisme té l'objectiu de crear "una xarxa sostenible de mobilitat personal per facilitar els desplaçaments en vehicles de mobilitat personal i bicicletes" paral·lelament al reforç de l'estat de la senyalització viària.

El comitè executiu de l'AMERC ha refermat el seu compromís per lluitar contra el canvi climàtic apostant per la transició energètica i la mobilitat sostenible a partir de "polítiques que es desenvolupen a cada municipi i que és important plantejar-les de manera estratègica a l'Eix de la Riera de Caldes per guanyar efectivitat", ha explicat Hernández.

A l'última reunió l'AMERC va donar continuïtat a aquests dos projectes amb la implementació d'una fase de caire més executiu. D'aquesta manera, segons ha expressat el regidor, començarà un cicle de "reunions polítiques amb altres administracions responsables que han d'invertir en senyalització i abordar problemàtiques que afecten al conjunt de municipis". En aquestes s'inclouen les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Santa Perpètua al Pla específic de mobilitat del Vallès, la conservació de Santiga, el col·lapse de la B-140 i la reducció de la velocitat a l'AP-7. A més, a la trobada es va aprovar la celebració d'una reunió extraordinària. Aquesta, tal com ha explicat Sergi Hernández, tindrà l'objectiu de posar en comú "estratègies municipals de transició energètica per compartir experiències públiques i establir les bases per una política conjunta al territori".

 

Foto: Hi ha l'objectiu de facilitar la mobilitat sostenible entre municipis i polígons / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]