hola

L’AMERC realitza diagnosis energètiques gratuïtes a les empreses dels Polígons d’Activitats Econòmiques dels sis municipis de l’Eix en el marc del programa de transició energètica Living Lab, que es va posar en marxa l’any 2021 i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A partir d’una enquesta adreçada a totes les empreses del territori, es va contactar amb 76, de les quals 37 van acceptar rebre la visita d’una empresa auditora especialitzada. La Regidoria de Desenvolupament Local explica que amb la informació recollida s’ha confeccionat un informe gratuït que orientarà a les empreses en la presa de decisions per aplicar accions per augmentar l’estalvi d’energia i econòmic, l’eficiència energètica, la producció amb energies renovables (principalment fotovoltaica) i les possibilitats d’acords entre empreses que les afavoriran gràcies a la constitució de Comunitats Energètiques. La bona acollida del programa ha animat a donar continuïtat al projecte i a potenciar accions que permetin disminuir el consum energètic de les empreses i augmentin la producció d’energies renovables, segons informa la Regidoria. Desenvolupament Local afegeix que això repercutirà en una disminució de la contaminació i de la producció de diòxid de carboni, així com una millora de la salut de les empreses i una major oferta laboral per a la ciutadania de Santa Perpètua i la resta de municipis.

En el marc del programa, s’han realitzat accions de formació, informació i participació, per tal de produir un canvi cultural en el disseny de les polítiques energètiques en clau de sostenibilitat. També s’ha creat una aplicació que permet fer un càlcul aproximat del potencial fotovoltaic de qualsevol espai de situat a la Riera de Caldes, al qual es pot accedir a través del web de l'eix de la riera de Caldes.


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]