hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, i el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, s'han reunit aquesta setmana per tal de posar en comú propostes de millora en l’àmbit ferroviari al territori. La primera edil s’ha mostrat satisfeta amb la trobada que ha qualificat de “molt profitosa i de molta coincidència per treballar en un mateix objectiu” i ha afegit que “hem coincidit en el plantejaments i en la necessitat de treballar i reclamar millores en les infraestructures de la comarca i oferir alhora una resposta sostenible i adequada a les necessitats de mobilitat”. Durant la trobada, que també va comptar amb la presència del delegat territorial comarcal de PIMEC, Miquel Martínez, i el president del Clúster de Logística de Catalunya, Ignasi Sayol, l’alcaldessa va presentar les propostes del Consistori perpetuenc de traçat alternatiu i bypass entre les línies R3 i R8 i d’enllaços ferroviaris a les línies de Ferrocarrils de la Generalitat S1 de l’Hospital General i S2 a Volpelleres (Sant Cugat), i de la línia R4 de Renfe a Barberà del Vallès. “Amb aquests tres enllaços podríem obrir un ventall de possibilitats molt grans”, ha destacat Isabel Garcia que també ha recordat la importància de potenciar i desplegar tot el potencial de la línia R8, l’única línia ferroviària transversal de Catalunya.

Per part seva, Josep Maria Catalán, ha destacat la necessitat de millorar les infraestructures al territori per afavorir la sostenibilitat i el transport de persones i mercaderies. D’aquesta manera, considera que “també comportaria un benefici per a les empreses i l’economia local, tot millorant la seva competitivitat i els seus resultats” i s’ha mostrat partidari de que aquestes milloris tinguin en compta la cura del medi ambient i del nostre entorn. “Amb el Consistori i la resta d’Administracions Públiques creem sinèrgies i col·laboracions públic-privades per donar passes endavant a la reactivació de les pimes i els autònoms que han de promoure la recuperació de la nostra economia per superar la crisi de la Covid-19”, ha matisat.

D’altra banda, Ignasi Sayol ha defensat la necessitat de tenir un país connectat en xarxa, on les infraestructures de transport són imprescindibles per aconseguir que es pugui desenvolupar riquesa arreu del territori. Per això, veu oportú fer més eficaç la mobilitat de les persones i les mercaderies a l’hora d’esdevenir un país eficient, industrial i de futur. D’altra banda, considera que el ferrocarril i la multimodalitat són palanques essencials en aquest desenvolupament, fet pel qual ha demanat aconseguir que es facin realitat les inversions que PIMEC fa tant temps que reclama. Finalment, ha posat de manifest la importància d’infraestructures com el Corredor Mediterrani, el desenvolupament de nusos multimodals de mercaderies, com la Llagosta, o els intercanviadors de transport de passatgers que reclama el Vallès. “Són imprescindibles per encarar un futur amb menys emissions contaminants, més eficient i que permeti d'una vegada treure usuaris de la carretera, augmentar l’ús del transport públic i poder prioritzar usos de transport de mercaderies”, ha explicat a l’alcaldessa.

La trobada amb PIMEC s’emmarca en la ronda de contactes amb autoritats del transport públic, entitats i ajuntaments que està duent a terme el Consistori per donar a conèixer la proposta local de millora de la xarxa ferroviària i de transport públic. “Esperem que aquests esforços que estem fent de manera mancomunada arribin a les instàncies competents i es puguin tirar endavant”, ha assegurat.

Sobre la nova estació de la R8, l’alcaldessa ha explicat que “ens consta que Adif ja ha enviat tots els informes a Madrid i ara han de passar a l’Agència Estatal de Seguridad Ferroviària”. “Esperem que estiguem al final del procés i que l’estació es posi en funcionament el més aviat possible”, ha conclòs.


Foto: La trobada s'ha celebrat a l'Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]