hola

El projecte d'Impuls a la Indústria 4.0 liderat per l'Ajuntament de Santa Perpètua amb la col·laboració d’experts del Centre Metal·lúrgic i tecnòlegs i la Fundació CIM UPCa través de l'AMERC (Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes) ha arribat ja als cinc anys de vida i ha permès assessorar a més de cinquanta firmes d'aquesta àrea, la gran majoria petites i mitjanes empreses, en el seu procés de transformació digital. El projecte indueix a les empreses a fer una reflexió estratègica sobre el model d’Indústria 4.0 que necessita la seva empresa, ajudant-les a posar en marxa projectes de transformació tecnològica, i si fa falta amb proves pilot inicials.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha organitzat un webinar per a càrrecs electes i tècnics de l’àmbit del Desenvolupament Local de l’Eix de la riera de Caldes, per a fer balanç del projecte d'Impuls a la Indústria 4.0. L'assessor tecnològic del programa, Ricard Rocosa, i el director general del Centre Metal·lúrgic, Gabriel Torras, han posat en valor aquest projecte iniciat a la riera de Caldes, i el fet que s'hagi reproduït a altres territoris.

Durant la jornada dues empreses de Santa Perpètua, Chemplate i ODYLSA, han testimoniat el seu pas pel programa i l’ajut que ha suposat per a impulsar la digitalització de l’empresa. En el cas de Chemplate, el seu project manager Andreu Ruiz ha descrit com va anar el procés d’introducció de IoT per a la monitorització de processos. Per la seva part, el director tècnic de l’empresa ODYLSA, Francesc Peyrecave, ha exposat la introducció d’un nou model de negoci. Aquesta empresa ha desenvolupat una nova plataforma de dades de com es comporta una determinada màquina o aparell que ofereixen com a nou servei a la seva clientela.

La jornada també ha comptat amb la participació del director d’innovació de Fundació CIM-UPC, Felip Fenollosa, que ha explicat la creació del Banc d’Empreses tecnològiques, que ofereix a les empreses de la riera de Caldes trobar el proveïdor tecnològic adequat per a implantar solucions de digitalització industrials, i poder buscar, si és possible, la proximitat territorial i els projectes cooperatius entre empreses de la riera de Caldes.

 

Foto: El director del SOC s'ha interessat aquest mes de febrer pel projecte d'Impuls a la Indústria 4.0 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]