hola

El mes de maig acaba amb 1.318 persones desocupades inscrites a les oficines de Treball de la Generalitat, segons dades de l’Observatori.

És una davallada important respecte al mes d’abril, amb un 4% menys d’aturats, que es tradueix en 55 persones que ja han trobat feina. Aquesta és una tendència habitual al mes de maig, però enguany la caiguda de l’atur és més rellevant que en els últims dos anys. Per segments de població, les dones i els menors de trenta són les franges més beneficiades.

El balanç interanual també és positiu, segons l’informe presentat per l’Observatori. Al mes de maig de 2021 hi havien 319 persones desocupades més, el que representa una davallada de l’atur del 19,5%. Pel que fa a les persones apuntades com a demandants d’ocupació, maig tanca amb 1. 767 persones inscrites, el que representa una lleugera davallada del 0,5% respecte al mes anterior. En aquest cas, el balanç interanual de demandants d’ocupació a Santa Perpètua també ha experimentat una caiguda rellevant. Segons l’informe, la xifra s’ha reduït un 59%, amb un total de 2.546 persones menys apuntades.

Creix la contractació indefinida

Durant el mes de maig s’han signat a Santa Perpètua un total de 1.141 contractes laborals, el que representa una davallada del 8,2% respecte a les xifres del mes anterior. Segons les dades que ha presentat l’Observatori, al mes d’abril es va experimentar un creixement del 56,3% en les contractacions indefinides, que en aquest mes han caigut un 9,7%. Tot i això, la contractació indefinida ha experimentat un creixement exponencial respecte a les xifres de l’any passat amb un augment del 273,8%. L’increment d’aquesta tipologia de contracte ja va començar al mes de gener, però de manera molt discreta. Al març va començar a créixer de manera més destacada fins arribar al seu pic màxim al mes d’abril amb 505 contractes indefinits. Al maig s’han signat 456 contractes indefinits al municipi. La resta, uns 685, han estat contractes temporals, que també han experimentat una davallada respecte al mes d’abril. El balanç interanual que fan des de l’Observatori és positiu. En general, la contractació al municipi ha crescut un 20,5% respecte al mes de maig de l’any 2021, el que es tradueix en 194 contractacions més que a l’any anterior.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]