hola

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat el reglament que regula la Xarxa Pública de recàrrega de vehicles elèctrics a Santa Perpètua.

Aquest document recull les normes que hauran de seguir tots els usuaris dels diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics de la xarxa municipal perpetuenca. Actualment l'Ajuntament de Santa Perpètua posa a disposició tres estacions de recàrrega a l'aparcament de la Granja Soldevila, al Mercat Municipal i a l'aparcament de Can Folguera. Aquests últims han entrar en funcionament aquesta mateixa setmana. En total són nou punts amb diferent potència i diversitat de connectors.

El reglament de la Xarxa Pública de recàrrega de vehicles elèctrics estipula que el cost del serveis per als usuaris s'establirà a través de la regulació de preus públics. També determina el temps màxim d'estacionament mentre es fa la recàrrega del vehicle ja que estarà prohibit aparcar sinó és per fer servir el carregador. De fet, el document inclou l'import de les sancions per infraccions, s'han considerat cinc infraccions greus amb una sanció de 200 euros i una de lleu amb una quantia de 100 euros. Depenent de la infracció es contempla també la possibilitat de la retirada del vehicle i el seu trasllat al dipòsit municipal de vehicles.

La limitació horària s'ha establert segons la potència de cada punt de recàrrega i si es fa ús en horari de dia o de nit. En el cas de tenir més de 22 kW el temps màxim serà de 45 minuts, en els punts d'entre onze a 22 kW seran 90 minuts i en els de menys d'onze kW podrà ser de quatre hores d'entre 8 a 20h i a la nit de dotze hores com a màxim.

Les infraccions són estacionar un vehicle no endollable en una plaça reservada per a aquest tipus de vehicles; estacionar qualsevol vehicle elèctric en una plaça reservada sense connectar el vehicle a l'equip de recàrrega; o estacionar fora dels límits de les marques viàries de delimitació de les places. Altres infraccions seran estacionar o utilitzar els connectors de les places reservades a vehicles elèctrics de servei públic, organismes oficials o vehicle elèctric compartit. I l'estacionament superior al temps establert també tindrà expedient sancionador.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va recordar que el 2018 l’Ajuntament de Santa Perpètua va ser pioner amb la instal·lació de les primeres estacions de recàrrega del vehicle elèctric i que ara torna a ser pioner amb la creació de la Xarxa i del reglament que regularà aquest nou servei públic municipal.Hernández ha explicat que seguiran principis semblants als de la zona vermella per contribuir a l’accés de tothom amb limitacions horàries i per això s’han instal·lat a aparcaments públics.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha avançat que els preus públics d’algunes d’aquestes estacions podran estar per sota del mercat privat ja que s’aprofitarà l’energia generada a través de les plaques solars fotovoltaiques a prop de les quals s’instal·laran alguns dels punts de recàrrega de vehicle elèctric.

El reglament aprovat pel ple servirà per a les actuals estacions i per a les futures que es puguin anar afegint a la Xarxa pública de recàrrega de vehicles elèctrics a Santa Perpètua.

Codi de Bon Govern

Pel que fa al funcionament intern de l'Ajuntament, el Ple va aprovar per unanimitat el Codi de Bon Govern. Aquest document estableix les bases del sistema d’integritat institucional i els principis i línies d’actuació que han de contribuir a l’assoliment d’una Administració pública més ètica, eficient i adaptada a les necessitats i oportunitats de l’era digital. Així a través del Codi de Bon Govern es crearà "un canal de denúncies o bústia ètica, que estarà a la pàgina web de Govern Obert, per denunciar anònimament irregularitats o sospites de frau", segons va anunciar el regidor de Govern Obert i Transparència, Marçal Solà.

El Codi de Bon Govern estableix les bases de la planificació, avaluació i el rendiment de comptes, el model de gestió pública avançada per aconseguir una administració proactiva, que podrà comunicar-se amb la ciutadania de forma interactiva. L’Ajuntament apostarà per la innovació social i la creació d’espais de deliberació pública que generin àmbits de reflexió i noves idees i un model innovador de la gestió intel·ligent i transparent de la informació i les dades.

D’altra banda el ple va aprovar una modificació de crèdits per valor de 287.911,25 euros que, segons es va informar al Ple es destina al pagament de subministrament elèctric, pròrrogues de contractes i a l'adquisició de dos nous vehicles per a la Policia Local. Aquest punt ha comptat amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.


Foto: Estació de recàrrega de vehicle elèctric situada al complex de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]