hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda iniciarà la tarifació a la Xarxa Pública de Recàrrega de Vehicles Elèctrics a partir del dimarts 7 de febrer.

El Consistori va aprovar al mes de gener els preus públics que hauran de pagar les persones que carreguin els seus vehicles a la Xarxa pública amb l’objectiu de continuar prestant el servei i promoure la mobilitat elèctrica, preservant alhora la sostenibilitat econòmica del sistema, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Local i Transició Energètica i Canvi Climàtic, Sergi Hernández.

El Ple municipal del mes de juliol va aprovar el Reglament que regula la Xarxa Pública de Recàrrega de Vehicles Elèctrics que actualment consta d’estacions als aparcaments de la Granja Soldevila i de Can Folguera i al Mercat Municipal: Properament també se sumaran les situades al carrer de la Creueta i a l’aparcament de Puig i Cadafalch així com les estacions planificades a l’estació de la R8 i la plaça Nova.

El Reglament estipula que el cost del servei s’establirà a través de la regulació de preus públics, que l’Ajuntament va aprovar al gener, i determina els temps màxims d’estacionament mentre es fa la recàrrega del vehicle, ja que està prohibit aparcar sinó és per fer servir el carregador.

El regidor de Desenvolupament Local i Transició Energètica i Canvi Climàtic, Sergi Hernández, ha explicat que els preus i els horaris que recull aquest reglament s’han calculat amb la voluntat de fer el servei sostenible econòmicament i afavorir les recàrregues de la ciutadania resident o treballadora del municipi, amb carregadors de menor potència a preus més assequibles que els d’alta potència. Per aquest motiu també s’ha regulat el temps d’estada màxima i alhora amb la voluntat d’afavorir la càrrega nocturna, segons ha afegit l’edil. “Amb les limitacions horàries, volem garantir el màxim d’ús i la màxima rotació de vehicles a les estacions, que es troben properes a diferents equipaments públics com el Mercat, per facilitar i garantir la recàrrega de totes les persones usuàries”, ha manifestat el regidor que ha afegit que “les potències de les estacions són suficients per garantir una càrrega elevada en el temps determinat”.

Sergi Hernández també ha detallat que els preus públics es revisaran periòdicament en funció de tots els factors que els afecten, especialment del cost de l’electricitat i ha destacat que “la tarifació pretén garantir la viabilitat sostenible de la Xarxa però alhora es garanteix, amb la gestió pública i l’ús de les energies renovables, que el preu de la Xarxa pública estigui per sota dels preus del mercat lliure perque l’Ajuntament només amortitza els costos de gestió i d’inversió”.

La limitació horària de les estacions s’ha establert segons la potència de cada punt de recàrrega i si es fa ús en horari de dia o de nit. En el cas de tenir més de 22 kW el temps màxim serà de 30 minuts, en els punts d’entre 11 a 22 kW seran 90 minuts i en els de menys d’onze kW podrà ser de quatre hores d’entre 8 a 20 h i a la nit de dotze hores com a màxim.

Pel que fa a les infraccions que preveu el Reglament, el regidor ha explicat que tenen aquesta consideració les relacionades amb el fet d’utilitzar les places reservades per a carregar vehicles elèctrics per a qualsevol altra finalitat que no sigui carregar la bateria d’un vehicle elèctric ocupant la plaça el mínim temps possible i mai superant el temps màxim indicat a cada punt. El vehicle de Som Mobilitat té reservada una plaça a l’estació del Mercat Municipal.

Sergi Hernández ha recordat que l’any 2018 l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va ser pioner amb la instal·lació de les primeres estacions de recàrrega de vehicle elèctric al municipi i que també ho ha estat amb la creació de la Xarxa i l’aprovació del Reglament que regula aquest servei públic municipal.


Foto: Xarxa de recàrrega de vehicle elètric situada a l'aparcament del Complex de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]