hola

 AlstomActualitat - Alstom

Alstom Transport Santa Perpètua afronta una nova amenaça ja que la direcció ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 193 treballadors. Això significaria el tancament de la fàbrica, segons denuncia el comitè d'empresa, ja que seria deixar a menys del 40% de la capacitat de plantilla i feina i no donaria beneficis per mantenir la infraestructura de la fàbrica.

 

 

La multinacional francesa ha dissenyat una sèrie de reajustaments a tot el grup per subsanar un problema financer greu que l'ha portat a vendre's una part del negoci. Els treballadors d'Alstom no acceptaran 193 acomiadaments ni baixes traumàtiques ni condicions "miserables". Així ho han decidit els treballadors de la planta perpetuenca en una assemblea que es va celebrar divendres després de la presentació de l'ERO.

El secretari general de CCOO a Alstom, Daniel García, ha denunciat que a Santa Perpètua volen fer un centre de producció de "baix cost", amb unes condicions de treball "molt precàries", i deixar una planta sense viabilitat futura, sense capacitat de disseny i fabricació. García ha volgut deixar clar que el comitè no acceptarà una sortida com la que proposa la direcció.

Però ha manifestat que estan disposats a negociar el conveni i a buscar una solució digna per a totes les parts. No obstant això, afirma que la direcció està preparant tot per deixar una planta en condicions precàries i que podria tancar en un parell d'anys si l'empresa extingeix els 193 llocs de treball proposats.

Els treballadors denuncien que ni el Govern de l'Estat ni el Govern de Catalunya fan una aposta clara per la defensa de la indústria i d'un sector estratègic com és el ferroviari i que aquesta decisió és conseqüència d'una reforma laboral que ha obert les portes a les multinacionals perquè puguin convertir les seves plantes en plantes low cost.

El secretari general de CCOO d'Alstom, Daniel García, acusa la direcció de la multinacional de generar aquesta situació per reduir les condicions socials dels treballadors, que fa més d'un any intenta negociar un nou conveni col·lectiu, i transformar la planta en un centre de baix cost i ha afirmat que no acceptaran baixes traumàtiques, ni condicions miserables. Així mateix, Garcia ha denunciat que la reforma laboral permet a les multinacionals convertir les seves plantes com volen.  

Els treballadors d'Alstom reclamen del Govern espanyol i català que defensin la planta de Santa Perpètua com ha fet el govern francès i creuen que si la direcció acomiada 193 treballadors és que la fàbrica tancarà. 

La plantilla ha aguantat el conflicte de la no renovació del conveni col·lectiu, l'intent d'ERTO que judicialment van guanyar els treballadors durant els últims divuit mesos però si s'arriba a finals de mes amb una situació de conflictivitat no es farà enrere i plantarà cara fins a les últimes conseqüències, segons avança García. El secretari general de CCOO d'Alstom creu que pot haver una solució pactada perquè hi ha mercat per a la fàbrica de Santa Perpètua i ha recordat inversions anunciades com la renovació dels trens de rodalies d'Espanya, la connexió de la terminal 1 de l'aeroport, la prolongació de la línia 9 del metro i ha recordat que Alstom també fa altres coses i no només fabricació de trens.

Foto: imatge d'una de les manifestacions protagonitzades per Alstom a Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]