hola

panrico_8052Actualitat - Economia

Panrico preveu poder obrir la planta de Santa Perpètua de Mogoda durant el primer trimestre del 2015, segons han explicat a l'ACN fonts de la companyia. Aquest dilluns 13 d'octubre fa un any que els treballadors d'aquesta factoria iniciaven una vaga que duraria vuit mesos. La vaga va finalitzar el 13 de juny i quatre mesos després continuen els treballs de neteja i desinfecció de la planta. Els treballadors denuncien que no reben la informació necessària sobre quan podran tornar a la feina. A més, han demanat una reunió amb la Generalitat perquè els expliquin els motius pels quals ha concedit un crèdit a Panrico que, segons ells, "ha facilitat" a l'empresa fer els darrers acomiadaments.

 

Quatre mesos després del final de la vaga, l'empresa ha acomiadat 98 persones de l'àrea industrial, que s'han de sumar als 30 acomiadaments que ja es van fer al desembre, segons han concretat fonts sindicals. En total, 128 treballadors menys en aquesta àrea, que comptava amb 250 abans del conflicte. La planta de Santa Perpètua ha passat de tenir 351 treballadors a tenir-ne 173: 73 de l'àrea industrial i 100 a administració.

El president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, ha explicat que quatre mesos després de desconvocar la vaga estan a l'espera que l'empresa els truqui per poder tornar als seus llocs de treball. Salmerón acusa l'empresa d'estar "allargant el procés de neteja i adequació" i lamenta que no hi ha cap reunió prevista ni via de diàleg amb la companyia.

El president del comitè d'empresa assegura que amb la mà d'obra que ha quedat a la planta de Santa Perpètua només es podrien portar a terme dos torns de Donuts, quan abans aquesta fàbrica s'encarregava també de la producció d'altres productes com el Bollycao, Donettes o pa de motlle amb i sense crosta. Ginés Salmerón puntualitzat que l'empresa ha desplegat pràcticament tot l'ERO que va plantejar en l'àrea industrial.

D'altra banda, els sindicats han demanat una reunió amb la Generalitat per tal que els expliqui quins van ser els criteris per concedir a Panrico un crèdit de 8 milions d'euros a través de l'Institut Català de Finances el passat setembre. Ginés Salmerón assegura que aquest préstec "ha facilitat que l'empresa pogués fer els darrers 60 acomiadaments" i es mostra convençut que sense aquest no els podrien haver fet perquè "no tenen liquiditat".

El president del comitè d'empresa diu que l'empresa els ha comentat que hi ha una plaga en el dipòsit de farina que està endarrerint la posada en marxa de la factoria. Ginés Salmerón subratlla que mentre esperen que l'empresa els digui quan tornaran a la feina s'estan presentant demandes contra els acomiadaments fets per Panrico.

La reobertura de Panrico Santa Perpètua sembla que serà al primer trimestre de 2015, segons ha explicat l'empresa. Tot i això, per ara la direcció ja ha acomiadat a la majoria de treballadors que contemplava l'ERO avalat per l'Audiència Nacional i la fàbrica de Santa Perpètua ha passat de 351 treballadors a 173, de moment. Actualment, s'està netejant i desinfectant la factoria que, segons la direcció si es pot es podria reobrir abans però que ara per ara ha fixat en el primer trimestre de 2015.

Foto: imatge d'arxiu de la planta de Panrico a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]