hola

panrico_1078Actualitat - Economia

Aquest dimecres 3 de desembre, un total de 23 treballadors de l'àrea de producció de Panrico Santa Perpètua han tornat a la feina després de més d'un any en el qual s'ha viscut una vaga des del 13 d'octubre de 2013 fins el 13 de de juny de 2014, un ERTO i UN ERO que ha deixat la fàbrica amb una única línia de producció de Donuts que ara començarà a funcionar.

En principi, aquests primers 23 empleats duran a terme aquesta setmana cursos de formació abans d'iniciar proves de producció. Es desconeix, però, quan tornaran a la feina els altres treballadors de l'àrea de producció que no han estat acomiadats. L'empresa calcula que la primera producció de Santa Perpètua podria sortir a la venda a finals de desembre o durant la primera quinzena de gener.

El president del comitè d'empresa de Panrico Santa Perpètua, Ginés Salmerón, afirma que la direcció no ha donat cap explicació al comitè sobre com serà el retorn de la producció a la planta perpetuenca i tampoc ha comunicat a la resta de treballadors que un cop acabades les vacances tornen a estar afectats per l'Expedient de regulació temporal d'ocupació. Salmerón diu que les explicacions als 23 treballadors que han començat avui és que aquests primers dies faran formació abans de començar a fer proves amb la maquinària. La formació és necessària per als certificats de manipulació exigits i perquè alguns d'aquests empleats no han fet mai Donuts perquè estaven en altres línies de productes que la planta local de Panrico fabricava l'any passat. El president del comitè d'empresa apunta que no se sap quan començarien a treballar la resta de treballadors de l'àrea de producció.

D'altra banda, un grup de treballadors i extreballadors de Panrico s'han concentrat aquest matí a les sis, quan entraven els primers treballadors de producció després de la vaga de vuit mesos per donar-los ànims i recordar que altres 135 han estat acomiadats. Una de les concentrades reconeixia aquest matí a l'Informatiu que tenen un sentiment de tristor en veure com la direcció de Panrico tenia unes idees clares i no ha descansat fins assolir-les i afirma que ha enfonsat la planta de Santa Perpètua.

A les sis del matí han entrat els primers treballadors de producció a la planta de Panrico des del 12 d'octubre de 2013, han estat una vintena que han rebut el suport d'un grup d'empleats i exempleats. Les denúncies pels acomiadaments segueixen el seu curs amb l'esperança dels treballadors de què es faci justícia.

Avui han tornat a la feina els primers 23 treballadors de l'àrea de producció de Panrico Santa Perpètua. El 2013, Panrico comptava amb 351 treballadors, dels quals més de 200 eren de l'àrea industrial, ara són 73 comptant els dels serveis de magatzem, subministraments i manteniment.

 

Foto: imatge d'arxiu de la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]