hola

Inauguració de l'estació de serveiEmpreses - Transport

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el director general de Transports i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Pere Pedrosa i el director de solucions de mobilitat de Gas Natural Fenosa , José Ramón Freire, han inaugurat aquest dimecres 10 de desembre a Santa Perpètua una estació de gas natural per a vehicles i camions. A l'acte, també ha assistit el primer tinent d'alcalde, Joan Mestres. L'estació està situada al carrer de Guifré el Pilós al costat de la carretera B-142 i disposa d'un sortidor de gas natural comprimit (GNC) per a vehicles lleugers i un de gas natural liquat (GNL) per a camions. La companyia ha invertit prop d'un milió d'euros en la infraestructura, que pot abastir 32 camions i 115 vehicles lleugers diàriament. Des de que es va posar en marxa el passat mes de juliol s'han realitzat ja 400 càrregues. L'estació està ubicada a les instal·lacions de Transports Mariné, que ja utilitza aquest combustible més econòmic i que redueix les emissions contaminants, el que contribueix a millorar la qualitat de l'aire.

 

Aquesta és la cinquena estació de gas natural a Catalunya. La companyia ha informat que s'ha instal·lat a santa Perpètua per motius estratègics: d'una banda, per la seva proximitat amb l'autopista AP7 i la C-33 i de l'altra, per la seva ubicació prop de la Central integrada de Mercaderies del Vallès.

 

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que aquesta nova estació de gas natural permetrà reduir les emissions contaminants a l'atmosfera i per altra suposa un menor cost econòmic omplir el diposit del vehicle.
El director general de Transports i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Pere Pedrosa, ha afirmat que la mobilitat és una font de generació de riquesa.
El director de solucions de mobilitat de Gas Natural Fenosa , José Ramón Freire, ha destacat que gairebé la meitat dels autobusos urbans ja circulen amb gas i els camions de recollida de residus que a banda de contribuir a millorar la qualitat de l'aire també disminueixen la contaminació acústica.
A l'acte d'inauguració també han assistit els administradors de transports Mariné, Judith i Jordi Mariné i el coordinador del projecte Blue Corridors, Xavier Ribas.
Aquesta infraestructura s'emmarca dins el projecte europeu LNG Blue Corridors, una iniciativa que fomenta el transport per determinats corredors de mercaderies europeus mitjançant la utilització de gas natural en els vehicles de transport de mercaderies. En la iniciativa participen 27 empreses i associacions d'onze països diferents. La de santa perpètua és la unica estació d'Espanya dins aquest projecte que busca unificar coneixements industrials i agents involucrats en el desenvolupament de vehicles a gas natural i infraestructures de gas natural liquat amb la finalitat de desenvolupar els principals corredors que connectaran el continent europeu.

El gas natural, una alternativa per al transport

Actualment hi ha 38 estacions públiques de gas natural a Espanya, 23 de les quals de GAS NATURAL FENOSA. D’aquestes 38 estacions, 18 subministren GNL, fet que converteix Espanya en el país d’Europa amb més estacions de GNL operatives.

L’ús del gas natural com a combustible per al transport contribueix a millorar la qualitat de l’aire, ja que redueix fins a un 85% les emissions d’òxids de nitrogen i fins a un 95% les partícules en suspensió, principals contaminants que afecten la salut humana, i fins un 20% les emissions de CO2, principal gas d’efecte hivernacle. A més, el gas natural disminueix la contaminació acústica, ja que redueix en un 50% el soroll que generen els motors de gasoil.

D’altra banda, el gas natural és molt competitiu des del punt de vista econòmic si es compara amb el gasoil i la benzina, ja que es poden aconseguir estalvis de fins el 30% respecte el primer i del 50% respecte el segon.

Foto: L'alcaldessa i el primer tinent d'alcalde han assistit a l'acte d'inauguració / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]