hola

Petrus

Els treballadors de Petrus esperen arribar aquest dijous a la resolució del conflicte amb l'empresa, propietat del grup Esselte, que ha anunciat l'acomiadament de 68 treballadors. Comitè d'empresa i companyia es tornen a reunir avui per arribar a un acord definitiu que acabi amb el conflicte. La factoria dedicada a la producció de material d'oficina està ubicada al polígon industrial de la Florida.

Aquest matí els treballadors s'han tornat a concentrar a les portes de la fàbrica en una nova jornada de vaga indefinida i han realitzat una assemblea per explicar el punt on es troba la negociació amb l'empresa.

Representants dels treballadors es van reunir ahir dimecres a la tarda amb els grups del Parlament de Catalunya i els van informar que faran de mediació.

La plantilla de Petrus està en vaga indefinida des del 29 de gener en contra de la decisió de la multinacional d'acomiadar 68 treballadors i traslladar la totalitat de la producció que es desenvolupa a la planta perpetuenca a altres factories de l'empresa ubicades a la Xina i Polònia.

A Santa Perpètua es fabrica el material d'oficina i grapadores de la marca Petrus. El grup multinacional Esselte, que té capital nord-americà i seu a Luxemburg, va presentar una proposta d'acomiadament col·lectiu el dia 19 de gener que inclou el desmantellament en la seva totalitat de l'activitat productiva. A la planta quedaria però personal a les seccions de logística, magatzem, màrqueting, comercial i vendes.

Els treballador en vaga expliquen que se senten enganyats i lamenten que l'empresa decideixi deslocalitzar la fàbrica amb l'única intenció d'augmentar els seus beneficis. Molts dels treballadors concentrats tenen més de cinquanta anys i porten tota la seva vida laborar a aquesta empresa. És el cas de Senador López, treballador de Petrus i veí de Sant Adrià de Besós, que afirma sentir-se "totalment desubicat" després de l'anunci d'acomiadament. Amb 52 anys i 29 anys a l'empresa no té esperances de tornar a treballar. Per la seva part, la perpetuenca i veïna del barri de la Florida, Conchi Morillas, expressa sentir-se enganyada per l'empresa després de 25 anys treballant-hi. "Podríem entendre la situació si la companyia no tingues beneficis però el què fa és anar-se per guanyar més diners" explica.

Foto: imatge de les protestes dels treballadors de Petrus aquest dijous a Santa Perpètua / Marta Hiraldo

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]