hola

Un total de 32 petites i mitjanes empreses formen part del catàleg del projecte Exportes que promou la internacionalització de les firmes dels municipis de l'Eix de la riera de Caldes. Aquestes companyies són fabricants i distribuïdores de productes dels sectors industrial, de materials de construcció i alimentari.

El projecte Exportes s'estructura en dos eixos principals. Un és l'elaboració d'un catàleg amb productes de les empreses participants i l'altre, la creació d'una xarxa d'agents comercials en deu països del món d'economies emergents com són Marroc, Algèria, Mèxic, Panamà, Perú, Xile, Equador, Colòmbia, EEUU i la Xina.  

Aquest és un innovador dispositiu de suport a les PIMES del territori que no poden afrontar per si soles la incursió en el mercat internacional. La incorporació al projecte estalvia a les empreses els costos inicials del procés d’internacionalització, que només comencen a retribuir en el moment de formalitzar una venda, mitjançant una comissió. Es tracta d’una fórmula innovadora i econòmica. El regidor de Desenvolupament Local, Joan Alcántara, ha destacat que "les petites i mitjanes empreses amb potencial exportador no es poden permetre les despeses que suposa enviar algú a l'exterior i a través d'aquest projecte es poden obrir camí i començar a vendre fora".  

Exportes va començar el 2012 en col·laboració amb el Centre Metal·lúrgic que ha estat l'encarregat de contractar i buscar els mitjans necessaris per elaborar un aplicatiu informàtic per a l'autodiagnosi de les potencialitats d'internacionalització de les empreses d'aquest projecte. Alcántara comenta que "primer s'estudia si el producte és exportable i després la xarxa ja creada comença el procés de venda". Actualment hi ha 32 empreses que ja han pogut incorporar productes al catàleg del projecte Exportes.


Foto: Imatge del polígon industrial Can Bernades / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]