hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha iniciat una nova edició del dispositiu d’inserció laboral Engega’t, que s’adreça a joves de 16 a 29 anys del municipi. La gamificació, com a eix vertebrador, i les noves tecnologies són les principals eines de transmissió dels continguts del dispositiu, adreçades a la recerca de feina i la formació.

El dispositiu Engega’t té com a objectiu facilitar el contacte dels joves d’entre 16 i 29 anys amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local. L’autoconeixement i l’autoestima, la comunicació efectiva, la gestió del temps, la mobilitat internacional, el currículum vitae, la carta de presentació i els processos de selecció, els interessos professionals, el mercat laboral i les opcions formatives són, entre d’altres, els aspectes que es treballen durant el dispositiu. Durant el programa es realitzen accions grupals i accions individuals i també s’ofereixen pràctiques a les empreses a través de convenis de col·laboració, sense que això requereixi d’un procés formatiu professional previ.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha destacat que en aquesta edició s’introdueix la gamificació com a eix vertebrador del programa. “L’ús de dinàmiques pròpies dels jocs facilita la relació i la implicació dels joves”, ha assenyalat la Regidoria, que ha afegit que l’edició de l’any passat es va començar a introduir aquesta metodologia com a prova pilot amb resultats satisfactoris. El programa es desenvoluparà durant tot l’any i, plantejat com un viatge per diferents territoris, constarà de diferents etapes: l’inici, el bosc dels talents, el pla del desenvolupament, l’illa comú, el més enllà i el castell de la victòria.

Els joves interessats a prendre part en aquest dispositiu poden contactar amb el Servei de Desen­volupament Local, situat a la plaça del Treball, al telèfon 93 544 61 63, i per whatsapp al 615 504 610. L’acció està subvencionada pel programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya i compta amb el suport de la Unió Europea i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

La Regidoria de Desenvolupament Local es va mostrar molt satisfeta amb els resultats de l’edició 2015 de l’Engega’t en la qual van seguir l’itinerari 44 joves, dels quals 21 van trobar feina. Altres dades destacades van ser que vint dels participants van tornar a la formació i dotze van poder realitzar pràctiques en empreses a través del dispositiu.


Foto: Una de les activitats de l'edició de 2015 / Regidoria de Desenvolupament Local

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]