hola

Vehicle elèctric

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda realitzarà un acte públic de cessió de vehicles elèctrics del programa 5.000 km Electric Experiences aquest dimecres 19 d’octubre a l’aparcament de la Granja Soldevila, al davant del Centre de Desenvolupament Local, sobre les 18.30 hores.

L’acte és obert a tota la ciutadania del municipi i serà precedit per una jornada tècnica de valoració d’aquest programa i tots aquells relacionats amb la mobilitat sostenible i elèctrica que s’estan duent a l’Eix de la riera de Caldes, amb la presència d’institucions, entitats i empreses participants i col·laboradores.

La jornada del 19 d’octubre s’iniciarà amb una trobada a l’edifici del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), a les cinc de la tarda. “Celebrarem una trobada amb les institucions, entitats i empreses que participen en el projecte del Vehicle elèctric i mobilitat sostenible a la riera de Caldes, que té la seva seu al CREVE, amb l’objectiu de posar en valor tota la feina duta a terme durant els darrers anys, fer balanç i plantejar quin serà el futur d’aquest projecte i avaluar-lo per tal d’anar avançant en les millors condicions possibles”, ha explicat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. La primera edil també ha destacat que “per a nosaltres, és una trobada molt important perquè comencem a ser un referent a Catalunya en el tema del vehicle elèctric tant per la seva promoció i difusió com en la formació i reciclatge de treballadors en aquest nou sector”.

A la sessió, hi participaran, entre d’altres representants d’administracions públiques, el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta; el diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent; la directora de l’ICAEN, Assumpta Farran; i el director general d’Ensenyaments Professionals del Departament d’Ensenyament, Melcior Arcarons. També hi prendran part altres organismes i col·laboradors del programa com el president del Gremi de Tallers de Reparació de Vehicles de Sabadell i Comarca, Josep Manel López,; el general manager d’Infranor-Mavilor, Jordi Viñas; el cap del Departament d’Automoció de l’INS Palau Ausit de Ripollet, José Uréndez; el cap de vendes del concessionari Santi Enríquez Nissan, Miquel Viciedo, i la RFQ Manager de Prysmia i participant al projecte 5.000 km, Eva Teruel.

Després de la trobada, tindrà lloc l’acte de cessió de vehicles a nous participants al programa 5.000 km. Electric Experiences a l’aparcament de la Granja Soldevila. L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha manifestat que el programa “està sent un èxit i estem molt contents” i ha explicat que des del seu inici al mes de juliol, “ja hem complert més del 50% dels quilòmetres proposats, gràcies a la participació de la ciutadania i de les empreses que utilitzen aquests vehicles cedits”. Setze participants han realitzat 2.962 quilòmetres, segons dades registrades al web del projecte 5.000 Km Experiencies. 

L’alcaldessa ha convidat a la ciutadania a assistir a aquest acte de segona entrega de vehicles el dia 19 per tal que “es vagi familiaritzant i perdi la por al vehicle elèctric, que compleix la mateixa funció que un vehicle convencional però amb la garantia que és sostenible i no contamina ni acústicament ni a nivell de pol·lució”. També ha explicat que el 40% de les peticions per participar al projecte són d’empreses, fet que ha destacat perquè vol dir que “el món empresarial també es comença a sensibilitzar amb aquestes noves tecnologies més netes i que no perjudiquen la salut de les persones”. Isabel Garcia ha insistit en l’aposta “ferma i dedicida en aquest projecte estratègic” i ha afegit que “continuarem treballant en aquest sentit”.

Entre les noves incorporacions al projecte, destaquen un vehicle industrial de la marca Comarth, a disposició de les empreses, professionals i botigues; i els tres vehicles cedits per Renault, que començaran a estar a disposició de la ciutadania a partir d’aquest 14 d’octubre, una furgoneta, un turisme i un quadricicle.

Des de la Regidoria de Desen­volupament Local, també s’anima especialment a provar bicicletes, i motos perquè, com que la majoria de sol·licituds fan referència a turismes, aquestes tenen més disponibilitat i menys llista d’espera. Les persones interessades es poden inscriure fins al 30 de novembre emplenant el formulari que trobaran al web rieradecaldes.com.

El programa 5.000 km Electric Experiences s’emmarca en el projecte Vehicle elèctric i mobilitat sostenible a la riera de Caldes i s’executa en el marc de la convocatòria 2015 de Projectes Innovadors i experimentals, atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).


Foto: Un vehicle elèctric circula per la rotonda dels Carreters / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]