hola

Sentmenat i Santa Perpètua han registrat el major creixement del teixit empresarial de l'Eix de la riera de Caldes en el darrer any amb un increment del 5,2% i del 3,9% de companyies respectivament, segons dades de l'Observatori de l'Eix de la riera de Caldes. Per contra, Palau ha experimentat un descens del 3,4% d'empreses (això significa 20 companyies menys). A 30 de setembre de 2016 el nombre d'empreses domiciliades en tot l'eix de la Riera de Caldes és de 3.355. El ritme de creixement a l'eix s'ha moderat ja que des de fa dos trimestres el territori es situa per sota dels valors del conjunt de Catalunya en creixement interanual del teixit empresarial. A santa perpètua el darrer trimestre ha augmentat el número d'empreses en un 0,3%.

D'altra banda, hi ha 7.007 treballadors autònoms en tot el territori, xifra que representa 34 persones menys que el trimestre precedent (-0,5%). Tradicionalment, entre el segon i tercer trimestre davalla el nombre d'autònoms. El sector serveis és el que millor evoluciona pel que fa als treballadors per compte propi ja que en el conjunt de l' eix de la riera de Caldes hi ha prop de 100 treballadors més que fa 1 any.

Les empreses ubicades a la Riera de Caldes generen gairebé 40.200 llocs de treball assalariat. Malgrat que no ha crescut globalment el nombre d'assalariats durant el tercer trimestre, sí que ho ha fet en alguns municipis, com és el cas de Sentmenat (amb prop de 100 treballadors més). El número de persones residents a la Riera de Caldes amb feina (d'alta a la Seguerat Social) ha augmentat en 1.348 respecte fa 1 any (ocupats tant dins com fora del territori). La xifra global d'ocupats es situa al voltant de les 38.000 persones. La taxa d'atur registral del territori es situa al mateix nivell que Catalunya (al voltant del 13%).

 

Foto: Polígon industrial Can Bernades-Sobirà / Joel Mesas

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]