hola

Centre de Desenvolupament

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat dues noves subvencions a l’Ajuntament de Santa Perpètua per dur a terme accions de formació i ocupació per un import total de 353.000 euros. Aquests ajuts podran beneficiar 75 veïns i veïnes del municipi, quinze dels quals seran contractats per la Corporació i rebran formació, mentre que els 60 restants podran participar en accions formatives relacionades amb el vehicle elèctric, l’electricitat, l’anglès comercial i l’administració.

L’Ajuntament ha rebut, per una banda, una subvenció de 163.379,20 euros en el marc del programa del SOC de Treball i Formació. Mitjançant aquest ajut, el Consistori durà a terme dos programes que combinaran formació i ocupació. El primer està adreçat a persones en situació d’atur no perceptores de prestacions i/o subsidi per desocupació, preferentment majors de 45 anys i que preveu una acció formativa de 90 hores en la família professional d’administració i la contractació de set persones per un període de sis mesos i d’una vuitena per un any. El segon programa, s’adreça a persones en atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció i presenta una acció formativa de 20 hores i la contractació per un període de sis mesos de sis persones del municipi, una setena per un any.

D’altra banda, pel que fa a l’atorgament de la subvenció de formació ocupacional 2016, l’ajut se situa en 189.621 euros i podrà beneficiar una seixantena de veïns i veïnes del municipi, a través de quatre accions formatives, tres de les quals inclouen 80 hores de pràctiques en empreses. L’objectiu és millorar la qualificació professional dels participants i s’adrecen, prioritàriament, a persones en situació d’atur. Anglès comercial, amb 220 hores de formació; Activitats de gestió administrativa, amb 900; Manteniment dels sistemes elèctrics i electrònics de vehicles, amb 530 hores; i Muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió, amb 930 hores, són les quatre subvencionades i que s’impartiran al nostre municipi. A excepció del curs d’Anglès Comercial, les altres tres accions preveuen pràctiques en empreses i inclouen certificats de professionalitat. Les persones interessades a participar en aquestes formacions s’han d’inscriure al Servei de Desenvolupament Local, situat al nou edifici annex a la Granja Soldevila, en horari de 8.30 a 19 hores, o bé a través del web municipal staperpetua.cat. Les places són limitades a quinze persones per acció.

Aquestes dues subvencions se sumen a l’ajut rebut en el marc del programa del SOC Treball als barris, dotat amb més de 400.000 euros i que també es destinaran a accions de formació i ocupació.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]