hola

L’empresa Lacrem (Grup Farga), fabricant de la marca de gelats Farggi i Kalise-Menorquina, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar 153 treballadors. L'ERO afectarà la seu de Kalise-Menorquina del polígon industrial La Torre del Rector de Santa Perpètua i les naus que té el grup a Palau-solità i Plegamans i al barri de Poblenou de Barcelona, segons ha explicat CCOO en un comunicat.

Segons informen fonts sindicals, l’empresa proposa que aproximadament la meitat dels 153 treballadors afectats facin una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats seran acomiadats, i una part seran substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis.

CCOO, UGT i USOC rebutgen l’ERO i exigeixen la seva retirada. No només pels acomiadaments, sinó també per la precarització de l’ocupació que suposen tant el pas de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis. Les negociacions s'estan fent amb la mediació de la Inspecció de Treball. Avui dijous, s'han convocat assemblees de treballadors i treballadores per valorar les possibles accions de protesta.

Els treballadors de l'empresa Lacrem, propietària de Kalise-Menorquina, s'enfronten a un ERO que afectaria 153 persones. L'empresa vol que la meitat dels afectats siguin acomiadats i una part del servei externalitzat.


Foto: Instal·lacions de La Menorquina a Palau-solità i Plegamans / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]