hola

Des de finals de maig un total de 75 persones han passat per l’aula SPMakers per fer algun projecte de fabricació digital i s’han realitzat un total de 37 productes.

Entre els projectes de fabricació digital que s’han realitzat cal destacar el disseny i la fabricació de prototips per dissenyar i fabricar peces de geometria per a teràpies naturals, expositors personalitzats per a un centre d’estètica, peces per a activitats Montessori per a nens, plantilles per estampar samarretes, peces per disfresses o maquetes d’arquitectura.

L’espai de fabricació digital SPMakers, té com objectiu apropar la tecnologia de la fabricació digital i les seves aplicacions a col·lectius com empreses, entitats, docents, persones en atur, i totes aquelles persones interessades en la fabricació digital. D’aquest espai, va sorgir del projecte Riera de Caldes 4.0, per donar suport a la transformació digital a la indústria i a l’ocupació. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. Les principals línies d’aquest projecte engloba l’assessorament per a empreses que vulguin fer la transició a la Industria 4.0; la iniciació a la fabricació digital; la formació de professionals en noves tecnologies aplicades a la fabricació digital i el suport individual a projectes de fabricació.

L’espai disposa actualment d’una fresadora digital, una impressora 3D i una talladora làser, que comparteix espai amb el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric, ubicat a l’Edifici CREVE, al costat de l’Edifici de Desenvolupament Local. Es preveu que en els propers mesos, es disposi també d’una talladora de vinil i un escàner, per poder abastar més possibilitats en el món de la fabricació digital. Un expert en disseny digital i fabricació de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya assessora individualment a totes les persones que passin per l’espai SPMakers.


Foto: Aula SPMakers / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]