hola

La diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, va visitar Santa Perpètua per conèixer de primera mà la gestió del Programa Logis ocupació a la Riera de Caldes. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel García i una representació de càrrecs electes i tècnics dels municipis de l’Eix de la Riera de Caldes van acompanyar durant tota la jornada als representants de la Diputació, que van conèixer els resultats del programa gestionat per l’Ajuntament de Santa Perpètua des de l’any 2015. El programa ha aconseguit superar la mitjana d’inserció laboral aconseguida a la província. A part de Santa Perpètua, el programa també s’ha desenvolupat a dotze municipis més de la demarcació de Barcelona.

A més de conèixer els resultats obtinguts pel programa Logis, la diputada va visitar l’empresa Uriach, que ha contractat una de les persones participants; es van mantenir converses amb agents del sector logístic i; es va explicar el projecte Suport a la indústria 4.0. Sònia Recasens va valorar molt positivament la iniciativa i va donar molt valor a l’Espai SPMakers, per ser "una aposta innovadora en l’àmbit local".

Logis ocupació

Durant els dos últims anys, Santa Perpètua de Mogoda ha desenvolupat el dispositiu integral d’accions d’orientació, formació i inserció per a la millora de la ocupabilitat de persones aturades i el foment de la seva inserció en el sector dels serveis logístics i activitats afins. L’objectiu ha estat el de promoure l’ocupació en el sector de la logística com a motor de creixement de l’activitat econòmica en el territori de la Riera de Caldes i millorar l’ocupabilitat de les persones a partir de les necessitats expressades pel teixit productiu de tota la Riera de Caldes.

“La situació estratègica de l’àrea territorial, la presència d’equipaments significatius pel sector com ara la Central Integral de Mercaderies (CIM) i un elevat número d’empreses dedicades al proveïment de serveis logístics i activitats afins són peces clau per al nostre desenvolupament econòmic”, segons expliquen des de Desenvolupament local. Aquest entorn empresarial ha permès que al programa hagin participat 217 persones, amb un 60% d’inserció laboral.

El perfil de participant al programa és home de Santa Perpètua, major de 45 anys, en situació d’atur i inscrit al SOC i amb un mínim d’experiència prèvia en el desenvolupament d’activitats logístiques.


Foto: L'alcaldessa, Isabel Garcia, i la diputada, Sònia Recasens, durant la visita a Uriach / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]