hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha sol·licitat una subvenció de més de 525.000 euros al programa 'Treball als barris' del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per dur a terme diferents accions de formació i ocupació que podrien beneficiar unes 120 persones.

El Consistori ha demanat suport econòmic per dur a terme noves edicions dels dispositius d’inserció laboral 'Engega’t' i 'Dones Competents', accions d’aprenentatge integrat en jardineria urbana sostenible i en manteniment i reparacions bàsiques en edificis i espais públics, a més de tres actuacions ocupacionals relacionades amb la conservació dels espais verds, el manteniment de la via pública i el suport socioeducatiu a la infància i la joventut.

Pel que fa als dispositius d’inserció laboral, s’ha sol·licitat ajut per una nova edició de l’Engega’t, del qual es podrien beneficiar un total de 45 joves aturats d’entre 16 i 29 anys del municipi, i del Dones Competents, adreçat a una quarantena de dones en situació de desocupació.

Un any més es preveuen dues accions que combinen formació i ocupació. Es tracta, per una banda, de l’acció d’aprenentatge integrat de jardineria urbana sostenible, per a la qual es destinen nou places per a persones en situació d’atur, i l’actuació ocupacional de Conservació i manteniment de parcs, jardins i espais verds per a la qual es preveu la contractació de set d’aquestes nous persones per un període de nou mesos. D’igual manera, s’ha sol·licitat subvenció per a la formació a nou persones desocupades sobre Manteniment i reparacions bàsiques en edificis i espais públics i la posterior contractació per un període de mig any de sis d’aquestes persones en l’actuació Auxiliars de manteniment de la via pública i equipaments. Per últim, també s’ha demanat suport econòmic per a la contractació de tres agents de suport socioeducatiu a la infància i la joventut.

L’Ajuntament ha rebut anualment subvenció del SOC del programa Treball als barris des de l’any 2008. Aquest ajut s’adreça als municipis que han estat beneficiaris de la Llei de barris, com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. A l’edició de l’any passat, el Consistori es va beneficiar de 439.364,01 euros, que s’han dedicat a accions de formació i ocupació que s’estan executant aquest 2018 com són els dispositius Dones competents i Engega’t, formació qualificada sobre jardineria ecològica i paviments arquitectònics, respectivament; i tres accions ocupacionals relacionades amb aquestes formacions i de suport al programa juvenil de Dinamització i Intervenció en el Medi Obert (DIMO).


Foto: Imatge d'arxiu del dispositiu Engega't / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]