hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, es va reunir ahir dijous 7 de febrer amb l'alcalde de Polinyà, Javier Silva, i una quinzena de representants del món empresarial del Vallès per tractar sobre la preocupació municipal per l'impacte que pot causar sobre la mobilitat a la carretera B140 i als enllaços de l'AP7 la instal·lació d'un nou centre logístic d'Amazon al polígon de Can Rabella, al terme municipal de Barberà del Vallès.

A la trobada, van assistir el president de l'Associació d'Empreses i Propietaris de Can Roqueta, Gabriel Torres; el gestor de la Junta de Conservació del polígon industrial Santiga, Alberto Pérez; el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán; a més d'altres representants del món empresarial de la comarca a títol particular.

L'alcaldessa ha explicat que l'empresariat assistent va manifestar la coincidència de criteris amb el consistori perpetuenc i va oferir tot el seu suport a les accions que està duent a terme l'Ajuntament de Santa Perpètua. Isabel Garcia també ha agraït la presència de l'alcalde de Polinyà, que va mostrar la seva preocupació pels problemes de mobilitat i també va oferir el seu complet suport al Consistori perpetuenc. “Totes i tots hem coincidit que aquest sistema viari requereix, des de fa temps, una reformulació profunda per tal que les diferents infraestructures tinguin la capacitat necessària per afavorir una mobilitat fluida i segura, al servei de la ciutadania i de l’important teixit productiu ubicat en aquest eix viari de comunicació i estem convençuts que el col·lapse actual s'agreujarà amb la instal·lació de la nova planta logística si no es prenen les mesures necessàries”, ha indicat la primera edil de Santa Perpètua.

Durant la trobada, l'alcaldessa va anunciar que el Consistori perpetuenc ha sol·licitat a la Comissió d'Urbanisme l'anul·lació d'ofici del plantejament urbanístic que permet la instal·lació de la planta d'Amazon a Can Rabella per la absència de l'Estudi de Mobilitat Generada i l'incompliment de les previsions del Pla Territorial Metropolità, ambdós responsabilitat de la Generalitat de Catalunya.

“Defensarem amb tots els mitjans tècnics, jurídics i institucionals evitar impactes no valorats prèviament i acordar solucions reals per a tot l’àmbit, que és el del sistema B140-AP7”, ha destacat la primera edil perpetuenca que ha recordat que quatre cinquenes parts d'aquest vial estan al terme municipal de Santa Perpètua.

“Nosaltres creiem que les coses es poden fer bé, amb transparència i sentit comú, per això hem demanat tota la informació als ajuntaments de Barberà i de Sabadell i a la Generalitat. Hem demanat que s'aturin les obres i totes les actuacions administratives”, ha al·legat Isabel Garcia que ha destacat que “creiem imprescindible que es realitzi l'estudi de Mobilitat Generada, tal com estableix la llei de mobilitat de Catalunya de 2006 per aquest tipus d'activitats”. “Amb les dades de l'Estudi, sabrem quin és l'impacte de la plataforma logística sobre la mobilitat i quines són les solucions que s'han d'implementar”, ha afegit la primera edil perpetuenca que ha conclòs que “estem convençuts que hi ha solucions, si es fan les coses bé i evitem un problema de grans dimensions”.


Foto: Trobada amb l'empresariat vallesà i l'alcalde de Polinyà / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]