hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda davant d'aquesta emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha pres diverses mesures. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va publicar divendres passat un Ban que es pot consultar al web municipal i al d'aquest l'Informatiu.

La primera edil ha detallat que l'objectiu és evitar els contagis, garantir la seguretat de les persones i reduir la pressió sobre els serveis sanitaris. Isabel Garcia també ha detallat que es garanteixen els serveis essencials i que es treballa internament per tal de minimitzar l'impacte davant d'aquesta greu situació.

La primera mesura va ser el tancament dels casals de gent gran del municipi: Casal d'Avis de la plaça de la Vila, Club Edad de Oro i Casal Cívic i la suspensió per un període inicial de quinze dies totes les activitats d'Envelliment Actiu i dirigides a la Gent Gran. L'objectiu és protegir aquest col·lectiu, el més vulnerable en aquesta crisi sanitària. Per aquest motiu, la Generalitat ha decidit tancar des d'avui dilluns el Centre de Dia del carrer de Ramon d'Abadal.

L'Escola Municipal de les Arts (EMA), el Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE), La Promotora, la Xarxa de Centres Cívics, el Museu i la Biblioteca Municipal, així com totes les instal·lacions esportives del municipi i els mercats ambulants de dijous i dissabte romanen tancats.

Aquest cap de setmana la Policia Local va clausurar els parcs infantils, les zones esportives a l'aire lliure com són les pistes de bàsquet, l'skate, la pista del parc Central, la pista d'atletisme, la pista coberta i els circuits saludables. L'objectiu és minimitzar el màxim possible el risc de contagi entre persones

Les escoles i instituts, les escoles bressol municipals i l'Escola d'Adults estaran tancades com a mínim fins al 27 de març, d'acord amb l'anunci fet per la Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament reforçarà aquells serveis que es consideren essencials (administració, serveis sociosanitaris municipals, brigades, neteja i vigilància). No obstant això, durant el termini que sigui necessari d'acord a l'evolució de l'emergència, no hi haurà atenció directa al públic en les dependències municipals, excepte en casos d'urgent necessitat i respectant les mesures de seguretat establertes.

Per a qualsevol consulta o tramitació, la forma prioritària serà a partir dels següents canals:

Web municipal: http://www.staperpetua.cat
Seu electrònica: https//seu.staperpetua.cat
Adreça electrònica: oac@staperpetua.cat
Telèfon: 93 574 32 34

@AjuntamentSPM, @linformatiuSPM i @policiaSPM (twitter)
@radiosantaperpetua (facebook)
@linformatiuspm (instragram)

Més mesures de prevenció

L'alcaldessa fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per adoptar totes les mesures necessàries per reduir la propagació del coronavirus I a seguir les instruccions que s'ofereixen al Canal Salut de la Generalitat i emeses per les autoritats competents. També es fa una crida a la ciutadania a consultar informació oficial i no deixar-se endur ni reproduir rumors o notícies falses o tendencioses.

Per prevenir el virus cal aplicar les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).

Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartir les pertinences personals.

Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.


Foto: Parc dels Països catalans clausurat el dissabte a la tarda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus