hola

 

La comunitat musulmana de Santa Perpètua inicia les celebracions del Ramadà, el seu mes més sagrat, confinada. La crisi sanitària de la Covid19 farà que es faci sense pregàries a les mesquites i sense les tradicionals trobades familiars.

Musulmans de tot el món dejunen aquest any en un Ramadà atípic perquè, juntament amb el dejú d'aquest nové mes del calendari islàmic, hi ha pràctiques religioses que, pel confinament, brillaran per la seva absència. L'oració nocturna, de Tarawih, es considera una de les més destacades del Ramadà i aquest any, la multitudinària oració no es farà pel tancament de mesquites. "Ens hem de conformar en fer l'oració a casa", explica l'Ahmed Lahmidi, president de l'Associació de musulmans de Santa Perpètua qui afegeix que "el Ramadà també és una bona oportunitat per reunir a familiars i amics a les cases, restaurants i cafeteries però això no es veurà aquest Ramadà"

Hi ha pràctiques religioses que no es podran realitzar a les mesquites ni en comunitat per la Covid19

Des de la comunitat musulmana de Santa Perpètua s'anima a "totes les persones caritatives, comitès i societats i organismes que acostumaven a oferir Iftar (dinar amb el que es trenca el dejú diari), a les persones més necesssitades, a continuar fent-lo complint sempre les normes del confinament"

Tant la comunitat musulmana de Santa Perpètua i la Regidoria de Convivència i Ciutadania desitgen un feliç Ramadà. 

La Generalitat de Catalunya ha emès unes recomanacions per als ajuntaments per a la celebració del Ramadà que podeu consultar en aquest enllaç

 

Foto: imatge d'arxiu de la mesquita de Santa Perpètua / L'informatiu 

 

bon ramada

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus