hola

La Pauli García és veïna del barri de Centre Vila i ha superat la Covid19 després d'onze dies d'ingrés a l'Hospital de Mollet amb una pneumònia greu. El cap de setmana del 20 de març va començar a notar els primers símptomes de la malaltía i la confirmació del seu positiu va arribar pocs dies després. Aquesta dona de 74 anys ha superat el coronavirus i ens ho explica en aquesta entrevista feta a casa seva amb totes les mesures de seguretat preses.

Quan comences a notar els primers símptomes de la Covid19?
El cap de setmana del 20 de març vaig començar a no trobar-me bé però no li vaig donar molta importància doncs ja portava confinada a casa des de l'inici de l'Estat d'alarma i no pensava que pogués estar contagiada. Uns dies després, al sortir a tirar les escombraries gairebé no vaig poder ni caminar. No podia respirar i m'ofegava i es van activar totes les alarmes.

Quan vas saber que t'havies contagiat del virus?
Quan els sanitaris van venir a casa a veure quina era la situació i de seguida van determinar que calia traslladar-me a l'Hospital de Mollet. Allà em van fer les proves de la Covid19 i es va confirmar el meu positiu. Vaig estar 24 hores a urgències i després a planta amb una pneumònia greu però afortunadament ho he superat i només puc estar agraïda a totes les persones, metges i infermeres, de l'Hospital de Mollet que s'han portat amb mi de la millor manera possible.

Com reps la notícia que t'has de quedar ingressada per la Covid19?
Malament, amb molta incertesa i por i amb la convicció que havia de passar-ho sola. He pogut estar comunicada per telèfon amb la família i ells em portaven roba i altres coses però ho deixaven abaix a recepció per seguretat.

Desrpés d'onze dies d'ingrés tornes a casa amb l'alta mèdica. Com et trobes?
Estic bé. Surto molt poc, a tirar les escombraries i poc més tot i que he donat negatiu en el virus però hem de respectar les normes de seguretat perquè només així podrem ensortir-nos-en. M'arriben notícies de veïns i veïnes que no ho han superat i no puc deixar de pensar-hi com d'afortunada he estat.

 

Foto: Pauli García, recuperada de la Covid19, ens ensenya el telèfon mentre fa una videoconferència amb la seva filla / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus