hola

ple abril isabe 2

El ple d'abril va ser el primer que l'Ajuntament va celebrar telemàticament, en compliment de les mesures decretades per l'estat d'alarma a causa de la covid-19. El plenari va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes mortals d'aquesta pandèmia que malauradament també s'ha emportat la vida d'alguns perpetuencs. Després l'alcaldessa, Isabel Garcia, va donar lectura a una declaració conjunta dels quatre grups municipals en la qual es comprometen a treballar en un Pla de Xoc i un Pacte de ciutat.

«Un Pla de Xoc a curt termini que doni forma i reforci totes les actuacions que l'Ajuntament ha anat aprovant en relació a l'increment de les ajudes socials, la modificació del Pressupost Municipal i del calendari fiscal, i el reforç dels serveis municipals que es considerin necessaris a curt termini». I un Pacte de Ciutat, amb una mirada a mig i llarg termini, que «contingui les propostes i els recursos econòmics necessaris, l'objectiu del qual serà contribuir a la reconstrucció social i econòmica del municipi». «Un Pacte de Ciutat que ha de ser participat per agents econòmics, socials, culturals, educatius i el teixit associatiu de Santa Perpètua».

La declaració de la Junta de Portaveus insisteix que les conseqüències d'aquesta crisi sanitària i econòmica obligarà a canviar molts aspectes i en tots els àmbits i que l'objectiu de les accions de l'Ajuntament ha de ser protegir la ciutadania i treballar per a la reconstrucció econòmica i social de Santa Perpètua «per a que ningú es quedi enrere». El text contempla que el comerç de proximitat, els autònoms i les pimes del teixit econòmic local «han de rebre l'atenció i les ajudes necessàries per reprendre les activitats per part de totes les administracions, inclòs l'Ajuntament». Per aquest motiu, els grups municipals han recordat que s'ha demanat al Govern de l'Estat que autoritzi, de forma immediata, a disposar dels romanents i superàvit d'anteriors exercicis pressupostaris per poder aplicar-los a les mesures de xoc i de reconstrucció necessaris per superar la crisi.

La declaració ha deixat palesa la unitat de tots els grups municipals SPEC, Republicà, PSC i Cs davant d'aquesta emergència sanitària «Tan si som govern com oposició ens uneix l'objectiu de cuidar la ciutadania, de vèncer aquest gran repte que ens ha plantejat la pandèmia minimitzant els seus efectes en pèrdues de vida i nous contagis, i de col·laborar en la necessària recuperació econòmica i social de Santa Perpètua de Mogoda».
Els quatre grups municipals demanen a la ciutadania que continuï amb el seu comportament «exemplar» de respecte de les normes de distanciament social i sanitàries. Una part de la declaració va ser d'agraïments als col·lectius de voluntaris i de professionals públics i treballadors/es de sectors essencials que «ens han cuidat i acompanyat, i han fet possible les nostres necessitats».

Els grups municipals fan propostes per superar la crisi de la Covid19

Pel que fa al Ple del mes d'abril i el seu ordre del dia, els grups municipals a l'oposició han fet un seguit de propostes en relació a les mesures i accions que caldrà prendre per superar aquesta crisi originada per la covid-19. Propostes que l'equip de govern ha assegurat que estudiarà amb deteniment perquè tot el plenari està treballant en la mateixa línia de protecció de la ciutadania i de recuperació econòmica.
La portaveu del grup municipal Republicà, Montserrat Vinyallonga, va detallar algunes de les propostes que vol treballar de manera conjunta amb l'Equip de Govern. Moltes d'elles són de caire econòmic com ara campanyes de subvenció al comerç i de suport a les petites i mitjanes empreses i als autònoms, mesures de suport social, cultural i educatiu. Vinyallonga va demanar la creació d'una taula on estiguin representants tots els sectors per treballar totes les mesures a impulsar des de l'Ajuntament. Una de les propostes fetes pel grup Republicà va ser mantenir el pressupost de la Festa Major i programar actes espaiats durant la tardor.

El portaveu del grup municipal del PSC, Pere García, va agrair la voluntat de tots els partits d'afrontar junts aquesta emergència i va remarcar a la ciutadania que l'Ajuntament sempre estarà al seu costat i que treballarà per ajudar les famílies perpetuenques. El portaveu de Cs, Kevin Romero, va anunciar que l'endemà del ple presentaria una nova bateria de propostes encaminades a lluitar contra la situació econòmica que està produint l'emergència sanitària. Les propostes de Cs tenen tres eixos: recuperació econòmica, recuperació social i recuperació sanitària.

L’alcaldessa va reiterar la satisfacció i agraïment cap als grups a l'oposició per salvaguardar per sobre de tot l'interès general de la ciutadania.

 

Modificació de crèdit

La sessió plenària del mes d'abril va servir també per aprovar una modificació de crèdits per valor de 43.188,35 euros i un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits de 12.427,46 euros. Aquests punts així com el nou reglament de control intern van ser aprovats amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció del edils republicans i de Cs. La modificació de les bases d'execució del pressupost 2020 va comptar amb el suport de SPEC, PSC i Cs mentre que el grup Republicà es va abstenir. Els decrets d'Alcaldia relacionats amb l'estat d'alarma van ser ratificats per unanimitat. Al Ple també es va donar compte de les aprovacions definitives del Pla de millora urbans de precisió de l'alineació de vial de les unitats UA4 i UA5 i de la modificació puntual del Pla especial de delimitació dels perímetres reguladors de les edificacions de Can Folguera.

El Ple es va poder seguir en directe com a novetat a través del canal Youtube de l’Ajuntament ComunicacióSPM i també, com és habitual, a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i al facebook de l’emissora municipal.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus