hola

La fase 2 de la desescalada en la qual van entrar ahir ha suposat l'obertura dels centres educatius de Santa Perpètua, segons marca el decret d'Estat d'alarma i les directrius de la Generalitat de Catalunya. La Conselleria d'Educació ha fixat unes normes, però ha deixat a les direccions de cada centre la decisió de com aplicar-les, segons disponibilitat també de professorat.

Des de les administracions estatals i autonòmica s'ha fixat que només podrà assistir a classe l'alumnat de segon cicle d'Infantil si les famílies demostren que és impossible la conciliació laboral i familiar. Les ràtios seran de 13 alumnes màxim a Infantil i Primària i de 15 a Secundària i el compliment estricte de totes les mesures de prevenció vigents com ara portar mascaretes.

En el cas de Santa Perpètua, el regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que els centres educatius han decidit que les portes s'obriran per a aquells alumnes de P3, P4 i P5 els pares dels quals justifiquin la impossibilitat de conciliació i es faran tutories grupals amb l'alumnat de sisè de Primària. També es facilitarà l'opció de tutories individuals amb cita prèvia per a casos especials.

A Secundària, Pere García ha avançat que s'ha optat també per tutories grupals per alumnat de quart d'ESO, segon de Batxillerat i el darrer curs dels cicles formatius. En els instituts també es podrà donar cita prèvia per a tutories individuals.

Des d'ahir 8 de juny els centres educatius obren les portes només en determinades casuístiques. El curs lectiu 2019-2020 acaba el 19 de juny.


Foto: Dos alumnes i dues professores ahir a l'Escola Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus