hola

Aquesta mitjanit ha finalitzat la fase 3 de desescalada a tota Catalunya i ha entrat en vigor la «nova normalitat». La Generalitat va aprovar ahir un decret en què s’estableixen les bases del que anomena fase de represa i que s’ha iniciat només 24 hores després que el govern estatal donés llum verda a l’entrada a la fase 3. A partir d’ara, l’executiu català regula aquesta etapa amb totes les competències, deixant sense efecte les mesures de l’estat d’alarma i aixeca totes les restriccions de mobilitat a Catalunya.

Hi haurà una fase de transició fins al 25 de juny, durant la qual s’aplicaran els aforaments del 50% en interiors i del 75 en exteriors. A partir d’aquesta data, no es marca un percentatge de capacitat sinó que la distància física de seguretat a l’interior dels locals ha de ser de 2,5m2 per persona i a l’exterior d’1,5m

La mascareta serà obligatòria al transport públic i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat. Es poden celebrar reunions familiars i activitats socials, sempre que no es generin aglomeracions, és a dir, no es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat. Els parcs infantils poden obrir sense oblidar les recomanacions de les mascaretes i la distància.


Foto: Lús de mascareta segueix sent obligatori a la via pública si no es pot respectar la distància / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus