hola

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Aquesta actuació preventiva tindrà lloc entre els dies 1 i 5 de desembre i està dirigida a la ciutadania del municipi de més de 14 anys. Les proves consistiran en la realització de tests ràpids d’antígens amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La realització de les proves es farà de dimarts a dissabte de la setmana vinent, en horari de 9 a 14 hores i de 15 a 19 hores a l’edifici de la Biblioteca, amb accés des del Museu, a la plaça de l’Era.

Per tal d'intentar fer el procés més ràpid i agilitzar les proves, Ajuntament i Salut han assignat dies concrets per a la ciutadania en funció dels diferents barris i zones del municipi. Així, dimarts 1 de desembre, es podrà fer la prova el veïnat del barri de Can Folguera; dimecres 2 de desembre, la ciutadania de Can Taió; dijous dia 3, els veïns i veïnes dels barris de Mogoda, Santiga, La Creueta i Can Filuà; mentre que el divendres 4 de desembre s'adreça a la ciutadania de Centre Vila i la Florida, i el dissabte dia 5, al veïnat de Mas Costa i a aquelles persones que no s'hagin pogut fer la prova el dia que els hi tocava.

Per facilitar el tràmit de la realització de la prova, és important que tothom porti la targeta sanitària. Salut comunicarà mitjançant SMS els resultats, que també es podran consultar a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

 

Les proves han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres 

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha recordat que les dades de la pandèmia al nostre municipi són preocupants. “Tenim un índex de risc de rebrot molt alt i per aquest motiu les autoritats sanitàries de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament hem decidit organitzar, els propers dies, aquest cribatge massiu a la ciutadania de Santa Perpètua, realitzant el test ràpid, amb una mostra del nas, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet i que permet tenir el resultat en poques hores”, ha detallat la primera edil.

“Com alcaldessa faig una crida a tota la ciutadania, a totes les comunitats, per a que participeu en aquest cribatge massiu. Mentre més proves es realitzin, més possibilitats tindrem d’aturar la covid-19 i lluitar amb més eficiència contra el virus. Ens hi va la salut. Fem-ho per nosaltres i les persones estimades”, ha conclòs Isabel Garcia.

 

Foto: tests ràpids d’antígens com els que es realitzaran a Santa Perpètua / Josep Cano

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus