hola

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha lamentat el sinistre mediambiental al riu Besòs causat per l'incendi ahir dimecres 11 de desembre a una empresa de reciclatge de dissolvents i residus industrials a Montornès del Vallès. La primera edil ha demanat una resposta àgil per tal d'accelerar la recuperació d'aquest ecosistema i que s'exigeixin les responsabilitats corresponents. Isabel Garcia també ha recordat que l'aigua que es consumeix al nostre municipi prové de l'abastament Ter-Llobregat.

En el mateix sentit, s'ha pronunciat la regidora Neus Garcia, vicepresidenta del Consorci Besòs Tordera, que ha detallat que aquest matí s'ha reunit aquest organisme i ha requerit a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la implantació de mesures urgents per tal de pal·liar i aturar els efectes causats pel sinistre.

En un comunicat, l'ACA ha informat de la declaració d'emergència per actuar a la conca del riu Besòs i restituir la qualitat del medi. L'organisme ha reconegut que “una part de l’aigua emprada per extingir el foc va arribar directament al riu Besòs, provocant un alt impacte en la fauna del riu”. En coordinació amb el Consorci Besòs Tordera, les ADF's i empreses especialitzades per a la correcta gestió dels residus, l'ACA ha informat que ha iniciat la retirada dels peixos morts. A més, ha manifestat que s'estan duent a terme noves inspeccions en el riu Besòs, des de Montornès fins a la seva desembocadura, per caracteritzar la qualitat de l’aigua i fer un seguiment continuat de l’evolució del riu per veure el seu ritme de recuperació. L'ACA també ha anunciat que el parc fluvial es mantindrà de moment tancat com a mesura de prevenció.

La vicepresidenta del Consorci Besòs Tordera també ha anunciat que el Consorci ha obert expedient a l'empresa sinistrada a Montornès pels danys ocasionats a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) Montornès, que es determinaran en els propers dies. Tot i que l'EDAR fa funcionar ahir sense interrupció i va garantir el correctes sanejament de les aigües residuals rebudes, el Consorci ha assenyalat que “l’alta càrrega contaminant d’aquestes aigües han provocat una alteració en el funcionament del procés de depuració biològic del que disposa aquesta estació". Per poder avaluar les conseqüències que pot haver ocasionat l’arribada a la planta d’aquests abocaments, s’han pres mostres que seran analitzades en laboratori.

D'altra banda, la fiscalia de Medi Ambient, Urbanisme i Patrimoni Històric ha obert diligències per investigar la contaminació generada per l'incendi, segons ha informat aquest matí l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

 

Foto: La columna de fum era visible des de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El perpetuenc Adrián Lamas serà el segon entrenador del Barça C femení de futbol
29 Jul 2022 12:45 - NataliaEl perpetuenc Adrián Lamas serà el segon entrenador del Barça C femení de futbol

El perpetuenc Adrián Lamas serà la propera temporada el segon entrenador del Barça C femení de futbol. [ ... ]

Marcel Caralt, quart en el Campionat d'Espanya de clubs de vòlei platja
29 Jul 2022 08:36 - NataliaMarcel Caralt, quart en el Campionat d'Espanya de clubs de vòlei platja

Marcel Caralt s’ha classificat en quarta posició en el Campionat d’Espanya de clubs de vòlei platja [ ... ]

El sènior de l'Sport Sala jugarà al grup 1 de la Segona Divisió Catalana
28 Jul 2022 09:19 - NataliaEl sènior de l'Sport Sala jugarà al grup 1 de la Segona Divisió Catalana

El sènior de l’Sport Sala ha quedat enquadrat al grup 1 de Barcelona de la Segona Divisió Catalana. [ ... ]