hola

El 2020 passarà a la història com l'any de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta crisi sanitària també ha afectat de ple a les competicions esportives en les quals participen els clubs de Santa Perpètua. Les lligues de la temporada 2019-2020 van finalitzar abans de temps i les de la temporada 2020-2021 pràcticament no han començat. D'aquest any, però se salven alguns moments. El més destacat es va produir el 24 de novembre amb el debut d'Óscar Mingueza al primer equip del Futbol Club Barcelona. Mai cap altre perpetuenc no havia vestit aquesta samarreta. Mingueza va tenir una actuació molt destacada en la victòria del Barça contra el Dinamo de Kiev. El jove futbolista de Santa Perpètua porta 14 anys al club blaugrana.

Un altre futbolista, Gerard Moreno, va ser el màxim golejador espanyol de la Lliga Santander de la temporada 2019-2020. Moreno va marcar 18 gols i va batre els 16 que va aconseguir la lliga 2017-2018 defensant la samarreta de l'Espanyol. El de la nostra localitat només va ser superat a la classificació general per Messi, amb 25 gols, i per Benzema, amb 21. Gerard Moreno ha jugat aquest any més partits amb la selecció espanyola absoluta i ha marcat un gol, el que li va fer a Suïssa en partit de la Lliga de les Nacions. Amb la participació de Moreno, Espanya va aconseguir el 17 de novembre la seva classificació per disputar la Final Four de la Lliga de les Nacions.

En hoquei patins, el Generali Palau de la perpetuenca Laura Vicente va guanyar el 20 de setembre la final de la primera edició de la Lliga Catalana femenina d'hoquei patins en imposar-se al Manlleu per 2 a 4. L'atleta perpetuenc Marc Tort s'ha proclamat aquest any campió d'Espanya de cros per equips de la categoria màster 45 amb el Club Atlètic Mollet. En la competició, disputada a Jerez de la Frontera (Cadis), Tort va creuar la línia d'arribada en dotzena posició. El perpetuenc havia estat abans campió de Catalunya de 3.000 metres en pista coberta en la categoria màster 45 i campió de Catalunya de cros per equips. L'atleta de Santa Perpètua Pablo Colao es va proclamar el 9 de febrer campió de Catalunya de cros de la categoria sub-18 per equips. En categoria sub-20, un altre perpetuenc, Mohamed Akchych, va ser segon per equips amb el Club Atlètic Mollet. Per la seva part, David Escribano, també atleta perpetuenc del Club Atlètic Mollet, va ser segon individual en la categoria sub-10 i campió de Catalunya de 1.000 metres en la categoria sub-10.

Rosa Casado, tricampiona

La perpetuenca Rosa Casado, del Triatló Sant Gervasi, va aconseguir la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya de duatló en la categoria de 50 a 54 anys. La competició es va disputar a l'octubre a Sòria. L'esportista de la nostra localitat va completar la prova en un temps de 4 hores, 9 minuts i 7 segons, a 14 minuts de la medalla de plata. La perpetuenca ja s'havia proclamat aquesta temporada campiona de Catalunya per edats i categoria i també havia aconseguit la Copa Catalana. En natació, Júlia Luis, del Club Natació Terrassa, va participar al novembre al Campionat d'Espanya i Sergi Castells, del Club Natació Santa Perpètua, va aconseguir la medalla de plata en la prova dels 50 lliures dels Campionats de Catalunya universitaris. Mario Gila Fuentes, futbolista de Santa Perpètua de 19 anys, ha jugat aquest 2020 la seva primera temporada al Real Madrid Castilla, que entrena Raúl González. El defensa perpetuenc va arribar al club blanc la temporada 2018- 2019 procedent de l'Espanyol i aquest any afronta la seva segona temporada al Real Madrid Castilla. El CN Caldes, de la perpetuenca Iris Amaro, va caure al juliol contra l'Intersala Promesas de Saragossa en el partit que decidia l'ascens a la Primera Divisió femenina de futbol sala.

Mercedes Cañoto, vuitè DAN

La Federació Catalana de Karate va atorgar el vuitè DAN de karate a Mercedes Cañoto, màxima responsable de l'Escola de Karate Senshi Dojo de Santa Perpètua. Cañoto és la primera dona de Catalunya i la segona d'Espanya a obtenir aquest nivell d'aquesta art marcial. La presidenta del Senshi Dojo porta més de 40 anys dedicats al karate. El conjunt sub-25 Llar 56– Club Bàsquet Santa Perpètua va aconseguir l'ascens al Campionat Territorial A. L'equip de Gio Lamota havia estat el primer classificat del seu grup en la primera fase. El Club Rítmica Santa Perpètua va saldar la seva participació a la final de la Copa Catalana de Gimnàstica Rítmica nivell IV modalitat individual amb un tercer lloc de Sara Mur en la categoria júnior aparell maces. Paco Anguera, president del Club d'Atletisme Som-hi de Santa Perpètua, va morir el 14 de gener després d'una llarga malaltia. Havia col·laborat amb l'Ajuntament en l'organització de les primeres edicions de la Milla per la Igualtat i de la Cursa de la Festa Major.

Foto: Mingueza va debutar a Kiev / Miguel Ruiz (FC Barcelona)

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Mig miler de persones participaran a la Caminada Popular Santa Perpètua-Tibidabo del CESP
22 Mar 2024 12:16 - RedaccióMig miler de persones participaran a la Caminada Popular Santa Perpètua-Tibidabo del CESP

El Centre Excursionista de Santa Perpètua (CESP) celebrarà diumenge l’edició número 33 de la Caminada [ ... ]

La Perpetuenca-CB Santa Perpètua guanya el Montgat Vermell i suma la quinzena victòria
21 Mar 2024 10:44 - RedaccióLa Perpetuenca-CB Santa Perpètua guanya el Montgat Vermell i suma la quinzena victòria

La Perpetuenca-Club Bàsquet Santa Perpètua va guanyar dissabte el Montgat Vermell per 85 a 57. El [ ... ]

El sènior A de l'Sport Sala derrota el Sant Cugat, un rival directe
20 Mar 2024 12:49 - RedaccióEl sènior A de l'Sport Sala derrota el Sant Cugat, un rival directe

El sènior A de l’Sport Sala va derrotar dissabte el Sant Cugat, un rival directe, per 4 a 5. El partit [ ... ]