hola

Santa Perpètua se sumarà el diumenge 11 de juliol a una nova edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. L’activitat retorna després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia de la Covid-19.

En aquesta ocasió, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha decidit que no es faci el tradicional salt multitudinari per mullar-se per l’esclerosi múltiple per evitar aglomeracions. Sí que s’habilitaran carrers per nedar i sumar metres en solidaritat amb les persones malaltes i, entre les 10 i les 14 hores, es podrà comprar material i fer donacions per a la Fundació Esclerosi Múltiple, que és l’entitat que organitza el Mulla’t amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia.

Un total de 317 persones van saltar simultàniament a la piscina de Santa Perpètua el 14 de juliol del 2019 en la darrera edició celebrada del Mulla't per l'esclerosi múltiple. A més, 42 persones van nedar 56.300 metres. Durant la jornada, es van recaptar 335 euros amb la venda de material i amb donatius.

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica, crònica i sense cura que afecta a 9.000 persones a Catalunya i a 55.000 a tot Espanya. Encara avui es desconeix què la causa i afecta principalment les persones joves i especialment les dones. És la segona causa de discapacitat en adults joves després dels accidents de trànsit. El Mulla't per l'esclerosi múltiple és la campanya anual més important de la Fundació Esclerosi Múltiple i permet millorar la vida de les 9.000 persones que tenen esclerosi múltiple a Catalunya amb serveis d'atenció a les persones recent diagnosticades, neurorehabilitació, formació laborali recerca, per alentir la progressió de la malaltia.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Julio Pérez, ha convidat «a tota la població a participar diumenge en el Mulla’t per l’esclerosi múltiple». Pérez ha recordat que es tracta d’un esdeveniment molt important a Catalunya, amb la implicació de moltes poblacions. «Es pot col·laborar nedant, fent donacions o comprant material», ha detallat el regidor.


Foto: Les Piscines Municipals se sumen un any més a aquesta iniciativa / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El sènior A de l'Sport Sala cau a la pista de l'Inter Sentmenat
15 Abr 2024 17:21 - RedaccióEl sènior A de l'Sport Sala cau a la pista de l'Inter Sentmenat

El sènior A de l’Sport Sala va perdre diumenge a la pista de l’Inter Sentmenat per 8 a 6. Al minut [ ... ]

El primer equip masculí de la UCF Santa Perpètua guanya en el temps afegit
15 Abr 2024 08:47 - RedaccióEl primer equip masculí de la UCF Santa Perpètua guanya en el temps afegit

Un gol de Nil en el temps afegit va donar dissabte la victòria al primer equip masculí de la UCF Santa [ ... ]

Bruna Aixàs (Club Rítmica) participa aquest divendres en el Campionat d'Espanya
12 Abr 2024 11:13 - RedaccióBruna Aixàs (Club Rítmica) participa aquest divendres en el Campionat d'Espanya

Bruna Aixàs, del Club Rítmica Santa Perpètua, participarà aquest divendres en el Campionat d'Espanya. [ ... ]