hola

La Comissió de la Festa de l’Esport es va constituir ahir dijous. Durant la reunió, es va acordar que la festa se celebrarà el 4 de juny i la Cursa Popular Els 10 de Santa, el 5 de juny. La temàtica serà Esport i salut mental. El proper 16 de març, s’escollirà l’eslògan, que estarà relacionat amb la temàtica. També es va decidir premiar els millors esportistes i equips des de la temporada 2018-2019 fins a la 2020-2021.

Una de les activitats destacades de la Festa de l’Esport serà la Cursa Els 10 de Santa, que organitzen el Club Esportiu Fondistes Fem Força i l’Ajuntament i que també va ser suspesa els darrers dos anys. Així, el primer cap de setmana de juny, se celebraran la 23a Festa de l’Esport i la 13a Cursa Els 10 de Santa.

La Festa de l’Esport recuperarà el seu format tradicional, amb una mostra d’entitats esportives, el lliurament de premis i la Cursa Els 10 de Santa. A més, hi haurà actuacions de rítmica, patinatge, i hip hop relacionades amb l'esport i la salut mental. Quan es va fer el confinament per la pandèmia de la Covid-19 el mes de març del 2020 s’estava preparant la 23a Festa de l'Esport amb el tema Esport i Nutrició, del qual va sorgir l'eslògan Esport i bona alimentació, equip guanyador, en la qual estava previst premiar la temporada 2018-2019.

Enguany, s'ha decidit canviar de tema i cercar-ne un relacionat amb la pandèmia. Diversos estudis avalen i certifiquen els beneficis de l’esport en la salut mental. La pandèmia ha contribuït a que la comunitat científica es preocupi cada vegada més a estudiar i comprovar l’efectivitat de l’activitat física i de l’esport en la prevenció i en la millora de la salut mental dels pacients amb patologies mentals. Així, l’objectiu central de la Festa de l’Esport de 2022 serà conscienciar i fer arribar el missatge de la importància de la pràctica de l’activitat física i de l’esport regular com a mitjà essencial en la prevenció i millora de les malalties mentals com l’ansietat i la depressió.


Foto: Imatge d'arxiu d'una de la Festa de l'Esport / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El perpetuenc Adrián Lamas serà el segon entrenador del Barça C femení de futbol
29 Jul 2022 12:45 - NataliaEl perpetuenc Adrián Lamas serà el segon entrenador del Barça C femení de futbol

El perpetuenc Adrián Lamas serà la propera temporada el segon entrenador del Barça C femení de futbol. [ ... ]

Marcel Caralt, quart en el Campionat d'Espanya de clubs de vòlei platja
29 Jul 2022 08:36 - NataliaMarcel Caralt, quart en el Campionat d'Espanya de clubs de vòlei platja

Marcel Caralt s’ha classificat en quarta posició en el Campionat d’Espanya de clubs de vòlei platja [ ... ]

El sènior de l'Sport Sala jugarà al grup 1 de la Segona Divisió Catalana
28 Jul 2022 09:19 - NataliaEl sènior de l'Sport Sala jugarà al grup 1 de la Segona Divisió Catalana

El sènior de l’Sport Sala ha quedat enquadrat al grup 1 de Barcelona de la Segona Divisió Catalana. [ ... ]