hola

L‘Ajuntament de Santa Perpètua ha implementat el Programa d’Agents Digitals, una iniciativa transversal on col·laboren diferents serveis del Consistori. Aquests agents són dues persones que han estat contractades durant sis mesos i que es desplacen a diferents equipaments del barri de Can Folguera de Santa Perpètua per donar suport a la ciutadania en diferents tràmits digitals: inscripcions a activitats, sol·licituds de beques i ajuts, preinscripcions a centres educatius, etc. L’objectiu d’aquest programa és “reduir la bretxa digital que hi ha en diferents àmbits i informar i acompanyar en la tramitació digital”, tal com ha informat l’Ajuntament.

La Ruth Quecuti i l’Elías Villalba són els Agents Digitals que la ciutadania del municipi trobarà a equipaments de Can Folguera per ajudar-los a fer qualsevol tràmit online. “La nostra feina consisteix a ajudar, sobretot, a gent gran, persones que tenen problemes amb l’idioma o que no saben com utilitzar l’ordinador, a fer tràmits digitals”, ha explicat l’Elías, qui també ha detallat que des de l’inici del programa han fet unes 150 atencions, la majoria relacionades amb les preinscripcions a les activitats de SocioculturalSPM i a les Escoles Bressol Municipals. La ciutadania també pot concertar una cita amb els agents digitalitzadors perquè els donin suport amb tràmits digitals amb altres administracions com donar-se d’alta a La Meva Salut, obtenir la vida laboral o fer consultes a Hisenda. “Ens encarreguem de qualsevol tràmit digital, més o menys senzill, que no ha de ser necessàriament propi de l’Ajuntament, donem un cop de mà a qualsevol gestió online” ha explicat la Ruth. A més, els dos joves estan preparant uns tutorials en vídeo on expliquen com fer un tràmit més senzill i així posar-los a l’abast de tota la ciutadania. Ambdós coincideixen que és important la presència d’Agents Digitals perquè “en els últims anys la bretxa digital s’ha fet més gran i hi ha moltes persones que no tenen les habilitats, que no controlen l’idioma i a les quals hem d’ajudar perquè pugui desenvolupar-se en l’àmbit digital dins les seves capacitats i recursos”. El Programa d’Agents Digitals està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins del projecte Treball als Barris.

Diferents vies de contacte


Els Agents Digitalitzadors es van desplaçant a diversos equipaments municipals de Can Folguera. Tot i això, el seu emplaçament habitual és la Granja Soldevila, tant al matí com a la tarda. La ciutadania que tingui una consulta o necessitat sobre una tramitació digital que creu que pot ser atesa pels Agents Digitals pot trucar al telèfon 93 560 01 03, enviant un whatsapp al 630 159 460 de 9 a 13 h o al 686 343 370 de 15.30 a 20.30 h de dilluns a divendres També es pot emplenar el formulari d’aquest enllaç.

 

Foto: Els Agents Digitals es troben habitualment a la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Lípidos Santiga i Vandemoortele renoven el patrocini de la cursa Els 10 de Santa
23 Maig 2024 12:54 - RedaccióLípidos Santiga i Vandemoortele renoven el patrocini de la cursa Els 10 de Santa

Les empreses Lípidos Santiga i Vandemoortele patrocinaran amb 17.000 euros la Cursa Popular Els 10 [ ... ]

El femení de la UCF Santa Perpètua guanya al Molinos
23 Maig 2024 09:49 - RedaccióEl femení de la UCF Santa Perpètua guanya al Molinos

El primer equip femení de la UCF Santa Perpètua va guanyar diumenge per 0 a 2 al camp del Molinos. [ ... ]

El CB Santa Perpètua celebra la festa final de temporada
23 Maig 2024 09:04 - RedaccióEl CB Santa Perpètua celebra la festa final de temporada

El Club Bàsquet Santa Perpètua celebrarà dissabte la festa de final de temporada. A partir de les [ ... ]