hola

L'alumnat de l’Escola Municipal de les Arts ha estat l’encarregat de confeccionar el cartell de la 24a Festa de l’Esport de Santa Perpètua, que se celebrarà els dies 3 i 4 de juny amb l’eslògan Esport + bona alimentació = equip guanyador. En aquesta ocasió la temàtica serà Esport i Nutrició.

Totes les investigacions parlen dels efectes beneficiosos de la pràctica regular de l’activitat física i de l’esport envers la salut física i la salut mental. També és coneguda la relació entre el sedentarisme, el sobrepès i l’obesitat infantil. Per lluitar i prevenir el sobrepès i l’obesitat, a banda de fer esport, és imprescindible també que l’infant mengi bé i tingui uns bons hàbits alimentaris que li serveixin per a tota la vida.

Per sort, cada cop hi ha més infants i adolescents que practiquen algun tipus d’esport, acostumen a entrenar-se un mínim de dos a tres dies per setmana i, el cap de setmana, el dediquen a la competició. Evidentment, això suposa una despesa energètica i unes demandes nutricionals que cal tenir molt en compte en la seva alimentació per tal de garantir un bon creixement i rendiment esportiu.

Per tant, la combinació d’una alimentació saludable i equilibrada juntament amb la pràctica esportiva garantiran al jove esportista, créixer de forma saludable (sense sobrepès, obesitat) i millorar el seu rendiment en els entrenaments i en la competició.

Així doncs, amb aquest tema es pretén sensibilitzar a tota la comunitat esportiva (familiars, entrenadors i esportistes) de la importància de menjar de forma saludable, de que una bona alimentació és el complement indispensable juntament amb l’esport per ser més sans i prevenir totes aquelles malalties derivades del sedentarisme i d’una dolenta alimentació.

Es pretén promoure els hàbits alimentaris saludables i conscienciar de la importància de portar una bona alimentació en la pràctica esportiva, posant de manifest els beneficis i els riscos associats si ho fem inadequadament, a més d’oferir coneixements i facilitar eines per potenciar l’adquisició de bons hàbits alimentaris abans, durant i després de la pràctica esportiva.

Esport i Nutrició era la temàtica escollida per la Comissió de la Festa de l'Esport per a l'edició del 2020, que no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. L'any passat, quan es va recuperar la celebració de la Festa de l'Esport, es va decidir que, després de la pandèmia i dels efectes negatius que va produir el confinament en la salut mental de molts joves, era més convenient escollir la temàtica Esport i Salut Mental, amb l’eslògan EsportivaMENT.


Foto: Imatge del cartell de la 24a Festa de l'Esport / Reg Esports

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El CH Santa Perpètua continua viu per salvar la categoria en la darrera jornada
28 Maig 2024 12:07 - RedaccióEl CH Santa Perpètua continua viu per salvar la categoria en la darrera jornada

El primer equip masculí del Club Hoquei Santa Perpètua va guanyar el cap de setmana per 3 a 5 a la [ ... ]

El femení de la UCF Santa Perpètua guanya l'Escola de Futbol Mataró B
28 Maig 2024 12:02 - RedaccióEl femení de la UCF Santa Perpètua guanya l'Escola de Futbol Mataró B

El primer equip femení de la UCF Santa Perpètua va guanyar dissabte l’Escola de Futbol de Mataró [ ... ]

El sènior A de l'Sport Sala ascendeix a la Divisió d'Honor Catalana
28 Maig 2024 09:20 - RedaccióEl sènior A de l'Sport Sala ascendeix a la Divisió d'Honor Catalana

El sènior A de l’Sport Sala ha aconseguit l’ascens a la Divisió d’Honor Catalana. Els perpetuencs [ ... ]