hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat el concurs per escollir el cartell per promocionar la 21a edició de la Festa de l’Esport, que se celebrarà els dies 2 i 3 de juny amb l’eslògan ‘L’esport no té gènere’. El període per presentar propostes es perllongarà fins al 27 d’abril.

El certamen estableix un premi absolut al cartell guanyador, dotat amb la quantitat de 150 euros i un abonament familiar per a la piscina d’estiu valorat en 93,15 euros, segons detallen les bases aprovades per la Junta de Govern Local. També hi haurà un primer premi infantil, consistent en un abonament familiar de la piscina d’estiu valorat en 93,15 euros. Qualsevol persona pot participar al concurs sense límit d’edat.La Comissió de la Festa de l’Esport ha decidit que la temàtica d’aquesta edició sigui la igualtat a l’esport per dos motius: perquè, aquest any, l’Ajuntament aprovarà el Pla d’igualtat i perquè les dades indiquen que encara resta molt per fer respecte a la igualtat a l’esport.

Els cartells presentats en aquest concurs hauran de ser originals, inèdits i no podran ser adaptacions o modificacions d’obres anteriors. Així mateix, no podran haver estat presentats o premiats en cap altre certamen. Els participants es responsabilitzen que no siguin vulnerats drets de tercers en les seves obres i seran responsables de qualsevol reclamació per autoria o plagi. En el cartell hi haurà de constar el logotip de l’Ajuntament de Santa Perpètua (si no se’n disposa, cal reservar l’espai i indicar-ho), el text següent: 21a Festa de l’Esport 2018, Santa Perpètua de Mogoda, la data: 2 i 3 de juny, i l’eslògan: L’esport no té gènere. El format del cartell haurà de ser DIN-A3. El cartell es pot fer amb qualsevol tècnica (dibuix, pintura, disseny assistit per ordinador, collage, etc). En cas de disseny assistit per ordinador, es pot presentar imprès en suport A4, però l’arxiu digitalitzat ha de complir amb les mides i les característiques detallades en aquesta convocatòria i amb una resolució mínima de 300 dpi i un màxim de quatre tintes.A la part de darrere del cartell hi hauran de constar les següents dades de l’autor: nom i cognoms, adreça, telèfon i data de naixement. Les obres hauran de ser presentades al registre del Servei d’Esports, ubicat al Pavelló.

L'esport no té gènere

Amb l’eslògan escollit, ‘L’esport no té gènere’, la Comissió vol transmetre que qualsevol persona, més enllà de la seva condició de gènere, ha de poder participar (com a esportista, àrbitre, entrenador/a, president/a, etc) i poder escollir l’esport que vulgui, en igualtat de condicions i sense cap tipus de discriminació. Segons la Comissió, malgrat no haver-hi lleis que prohibeixin la pràctica esportiva de les dones ni normes morals que ho considerin poc adequat, es pot pensar que nois i noies tenen les mateixes oportunitats de fer esport, però, si s’observen les dades, aquestes indiquen que aquesta suposada igualtat encara no és real.Encara, de forma invisible i sovint inconscient, es construeixen unes barreres difícils de superar tant per les nenes com pels nens. A l’hora d’escollir un esport, encara pesen molt els models que ofereix la societat en general, així com el que diuen i pensen els amics i amigues de nosaltres si fem un determinat esport o un altre. Per a molts nois pot resultar difícil no seguir el model tradicional masculí i optar per activitats que s’han associat a la cultura femenina.


Foto: La Festa de l'Esport tindrà lloc el 2 i 3 de juny / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El perpetuenc Adrián Lamas serà el segon entrenador del Barça C femení de futbol
29 Jul 2022 12:45 - NataliaEl perpetuenc Adrián Lamas serà el segon entrenador del Barça C femení de futbol

El perpetuenc Adrián Lamas serà la propera temporada el segon entrenador del Barça C femení de futbol. [ ... ]

Marcel Caralt, quart en el Campionat d'Espanya de clubs de vòlei platja
29 Jul 2022 08:36 - NataliaMarcel Caralt, quart en el Campionat d'Espanya de clubs de vòlei platja

Marcel Caralt s’ha classificat en quarta posició en el Campionat d’Espanya de clubs de vòlei platja [ ... ]

El sènior de l'Sport Sala jugarà al grup 1 de la Segona Divisió Catalana
28 Jul 2022 09:19 - NataliaEl sènior de l'Sport Sala jugarà al grup 1 de la Segona Divisió Catalana

El sènior de l’Sport Sala ha quedat enquadrat al grup 1 de Barcelona de la Segona Divisió Catalana. [ ... ]