hola

Marta posa a can Folguera.

Té 22 anys i sempre ha viscut a Santa Perpètua. De fet, diu que s'hi quedaria a viure sempre perquè li encanta conèixer les persones amb les que es creua pel carrer. La Marta és activa, decidida, responsable i li encanta està amb la gent que estima i viatjar. Potser per això va triar dedicar-se al turisme. En aquesta entrevista ens parla de la seva filosofia de vida, de viure el present i de lluitar per aconseguir tot el que et proposes, fins al final.

Vius de sempre a Santa Perpetua? Em considero molt perpetuenca, la veritat. Sempre he viscut aquí i sincerament, tinc pensat quedar-m'hi.

Per què? M'agrada el carrer, parlar amb la gent i posar sempre les mateixes cares a les mateixes persones, saber qui son, com es diuen i conèixer la seva vida. Sé que això a Barcelona o altres llocs més grans, no passa. A més, aquí tinc les meves amigues de tota la vida i gent que vaig coneixent de Santa Perpètua i que son amistats del poble i que es quedaran durant molts anys. I això em fa estar més còmoda i millor aquí!


Tria una cançó

Marta escolta la seva cançó

Vivir el momento, Manuel Carrasco: “Crec que és una de les cançons més recents que parla una mica del que hem passat amb la Covid i que defineix molt la mentalitat aquesta que tenim ara de viure més el present. A més, em transmet bona “vibra” i crec que és un lema de vida.””


Com et defineixes? Em defineixo com una persona molt activa, la vagància i la mandra no van amb mi. M'agrada molt sortir i sobretot, aprendre. Em considero una persona molt autodidacta i molt valenta, capaç d'adaptar-me als canvis. M'agrada viure, sense més.

A què et dediques? Treballo en una agència de viatges especialitzada en turisme rural. Son escapades rurals secretes per Espanya. Soc agent de reserves i porto també coses d'administració de l'empresa i de xarxes socials.

Sempre havies volgut dedicar-te al turisme? Sí, sembla estrany, però així com hi ha molta gent que amb 20 anys surt de la universitat i no sap què fer, jo amb 14 anys, recordo que feia segon d'ESO i ja sabia que volia fer. Sabia al que volia dedicar-me: al turisme, els idiomes, conèixer i viatjar. Amb molta determinació, la veritat, vaig triar aquest camí.

Per què? Crec que soc una persona molt vàlida pel sector. Em coneixo molt bé a mi mateixa, sé el que se'm dona bé i el que no i això fa que amb aquesta determinació pugui treure el millor de mi.

Quines son les teves aficions? M'agrada molt anar al gimnàs i fer pastissos. M'agrada molt quedar amb les meves amigues, sortir a sopar amb elles sempre que podem. M'encanta viatjar!

Quins han estat els viatges que més t'han agradat? Fa tres anys vaig anar a Malta d'Erasmus i em va canviar la vida. Sobretot la manera de veure les coses. Durant aquell viatge vaig canviar molt el xip. L'últim any vaig visitar París i em va impactar molt conèixer un altre tipus de cultura. Tot i que estiguem a Europa i sigui a prop, però m'agrada ficar-me en la seva identitat i la seva cultura.

Què t'agradaria que et passés a la vida? Segur que passarien moltes coses. Jo em veig com ara però en versió millorada i potser en algun altre lloc. Però crec que l'essència seguirà sent la mateixa. Em quedaré amb els valors bons que tinc.

I quins son aquests valors? La meva família, els meus amics i totes aquelles persones que em fan bé. Fora persones tòxiques i “malrollismo”. No van amb mi. També m'importen la lleialtat i la responsabilitat. Ser tan responsable i voler que tot et surti bé crea una frustració que has de saber manejar. Què puc fer per què no m'afecti tant? Doncs prendre distància. També saber que quan alguna cosa no surt bé, mesurar la frustració i dir: “Fins aquí, s'aprèn i no passa res. No és un error, és quelcom més al camí”.

Tot un aprenentatge. Totalment. Jo em llevo cada dia pensant en ser millor persona i buscant el que puc aprendre avui.

Què és el millor que t'ha passat a la vida? Veure que poc a poc el camí que vaig prenent és el bo i estic construint la vida que vull. A més d'això, el millor son les persones que tinc al costat. No canviaria el 80% de la meva vida.

Tot el que em proposi, em costi més o menys, més temps o menys, sigui més fàcil o més difícil, ho vull aconseguir

I quin és el 20% què canviaries? Això de viure en la immediatesa. El “ho vull tot ara”. Això fa que moltes coses no es valorin. Crec que canviaria això i també algunes coses que desgraciadament passen al món, com les guerres.

I aquesta immediatesa està molt relacionada amb els telèfons mòbils. Molta gent diu que els joves esteu tot el dia enganxats. Què en penses? Estic dacord. Jo m'estic esforçant en que no sigui així. Un dels objectius d'aquest 2022 per a mi ha estat deixar el mòbil, sobretot les xarxes socials. He decidit analitzar tot el temps que dedico al mòbil per interntar dedicar-lo a alguna altra cosa que sigui millor per a mi.

I què has trobat que sigui millor per a tu? Llegir! De petita m'encantava i havia perdut l'hàbit. En el que portem d'any porto una vintena de llibres llegits!

Quins canvis has fet més per sentir-te millor? De petita menjava molt malament. Això em provocava ansietat i el tema de la imatge també m'afecta molt. Des de 2019 l'esport es va convertir en un hàbit, en una rutina diària. El fet de menjar saludable, m'aporta millor i m'ha fet millorar molt l'ànim, tinc moltíssima més energia.

Hi ha alguna frase amb la que t'identifiquis? Tinc tatuada una frase en francès que significa “Fins al final”. Per a mi, vol dir que tot el que em proposi, em costi més o menys, més temps o menys, sigui més fàcil o més difícil, ho vull aconseguir.

Podeu descarregar l'entrevista del podcast de Ràdio Santa Perpètua o veure-la al YouTube de l'Informatiu.

Foto: Angélica Álvarez / Nil Ventura.

Portes Enfora és un projecte de l'Informatiu i Ràdio Santa Perpètua (Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda) produït per Mashup. Direcció del projecte Cesca Mejías Coordinació Bàrbara Arco Realització Sílvia Pagès Ajudant de direcció i producció Edith Plantada Càmera Edith Plantada Auxiliar Anna Carbonell Edició i prostproducció Judit Polo Foto fixa Nil Ventura Difusió Marta Hiraldo i Natalia Guerrero Muntatge de so Diego Fernández.

 

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

Albert Clos:
23 Des 2022 11:11 - AdministratorAlbert Clos: "El meu major somni seria continuar com ara, però viure més relaxat"

L'Albert diu que és una persona d'extrems i molt inquieta. Parlant amb ell descobreixes ràpidament [ ... ]

Chris Thwaite:
28 Nov 2022 14:24 - AdministratorChris Thwaite: "Tinc moltes ganes de que la meva família d'aquí conegui Austràlia"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]

Núria Pons:
08 Nov 2022 13:55 - AdministratorNúria Pons: "Jo penso que només es mor una vegada i es viu tots els dies"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]