hola

Sant JordiCultura - Sant Jordi

Llibres, roses i moltes persones van ser presents aquest dimecres 23 d'abril al passeig de la Florida per celebrar la Diada de Sant Jordi. Unes cinquanta paradetes d'entitats, partits polítics i comerços es van instal·lar en aquest espai i tot i estar contents amb la quantitat de públic i les vendes fetes reconeixen que les xifres no són les d'anys anteriors quan es venia molt més. La meteorologia va propiciar el passeig de la ciutadania que va respondre com és tradicional a una Diada de Sant Jordi que va més enllà de la venda de llibres i roses sinó que esdevé una festa popular.

La Fira va presentar dos ambients diferenciats segons la franja horària i tal com ha afirmat la regidora de cultura, Neus Garcia. Al matí, algunes escoles van decidir-se a portar l'alumnat a la Fira. També es va poder presenciar el concert de la Banda de l'Escola Municipal de Música i Dansa i la Musikschule Hünstetten d'Alemanya, centre que participa en un intercanvi durant aquests dies amb l'escola de Santa Perpètua.

A la tarda, el públic va ser més familiar i de relació social entre el veïnat. Entre les paradetes hi havia la de l'Ajuntament on oferia publicacions pròpies, la de la Biblioteca Municipal Josep Jardí on es poden fer carnets i els usuaris es van poder apuntar en unes llistes per tenir prioritat per al préstec de les novetats i la de la Xarxa de Centres Cívics.

La carpa de la Xarxa va rebre moltes visites, tan l'espai lúdic per jugar com l'espai per llegir i pintar i també el segon Intercanvi de llibres infantils organitzat per la Regidoria de Relacions Ciutadanes. Aquesta edició es van intercanviar 270 llibres i han quedat més o menys la mateixa quantitat per properes edicions o per fer servir als equipaments socioculturals. Des de la regidoria s'apunta que moltes persones aporten llibres, però ja avisen que no en recolliran i per això es donen aquestes xifres. Durant tot el dia a més els infants van poder fer ballar un gran drac xinés fet amb material reciclat per part dels responsables dels centres cívics.

La regidora de Cultura, Neus Garcia, ha fet una valoració molt positiva de la Diada de Sant Jordi que va comptar amb molt de públic i la participació d'una quarantena de paradistes. Pel que fa als paradistes, la regidora de Cultura apunta que, tot i que els paradistes estaven contents, enyoren anys enrere quan les vendes de llibres i roses eren superiors aquell dia i durant la setmana.

La Biblioteca informa que els llibres més reservats durant la Diada de Sant Jordi han estat en categoria infantil Els acudits més extraràtics, de Jerónimo Stilton i en categoria d'adults cinc títols han estat els més buscats. Per aquest ordre, El juego de Ripper, d'Isabel Allende; No estamos locos, del gran Wyoming; Yo fui a EGB, de Javier Ikaz i Jorge Díaz; L'analfabeta que va salvar un país, de Jonas Jonasson; i Les tres bodes de Manolita, d'Almudena Grandes.

Foto: Imatge d'escolars a la fira de Sant Jordi / Josep Cano

Podeu veure un recull fotogràfic a la nostra galeria Flickr 

0
0
0
s2sdefault