hola

EntrevistaEntrevista - Entrevista

El perpetuenc Marc Solé i el llagostenc Isaac Balletbó tenen 17 i 18 anys respectivament i estudien segon de Batxillerat a l'Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès. Quan van plantejar-se el seu treball de recerca, van tenir molt clar que volien fer alguna cosa que els motivés i que els fes gaudir del temps que havien de dedicar-li i, aleshores, va ser quan van pensar en LOST (Launch Objective Stratosphere), una experiència que va consistir a llançar un globus a l'estratosfera per obtenir-ne imatges i informació. Els estudiants, exalumnes de l'Escola Tabor de Santa Perpètua, ens expliquen en aquesta entrevista el seu projecte i animen als joves a tenir iniciativa a fer coses diferents per sobre de tot.

0
0
0
s2sdefault

entrevista_margalida_5640Entrevista - Entrevista

La figura de Josep Maria Margalida sempre ha estat molt vinculada amb temes de medi ambient. Forma part del Consell Municipal de Medi Ambient i d'altres grups de participació ciutadana. És una persona senzilla i conscienciada amb el seu entorn. Predica amb l'exemple i li agrada compartir amb la gent la seva manera de viure. Visitar casa seva és endinsar-se en una llar poc comuna, energèticament sostenible i totalment ecològica. La Regidoria de Medi Ambient, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, realitzarà unes auditories a diferents habitatges del municipi per tal de comprovar el seu nivell de consum energètic. Sens dubte, el de Josep Maria Margalida passaria tots els exàmens, amb nota.

0
0
0
s2sdefault

EntrevistaEntrevista - Entrevista

Al parc dels Països Catalans, al barri de Can Folguera, ens trobem amb els coordinadors del Pacte Local Democràtic Pel Dret a Decidir. Són l'Albert Oller, el Josep Capdevila, el Gabriel Fadó i el Xavier Gispert i debatim amb ells sobre el Pacte Local, el manifest al voltant del qual gira el Pacte, la presentació pública d'aquest projecte ciutadà i sobre el Dret a decidir. Els coordinadors han estat els encarregats de contactar amb les entitats i associacions locals i explicar-les els objectius del Pacte: sumar el màxim de suport a favor del Dret a decidir el futur polític de Catalunya i afavorir un debat plural i lliure al voltant d'aquest tema. Fins al moment, un total de 22 entitats estan adherides al Pacte Local.

0
0
0
s2sdefault

Ball de gitanesEntrevista - Entrevista

El Ball de Gitanes de Santa Perpètua arriba als seus 30 anys de vida en un moment immillorable. El grup compta amb tres colles nombroses, de petits, joves i grans, i amb ànims de continuar perpetuant aquesta dansa tradicional del Vallès. El grup prepara per al dissabte 17 de maig una celebració especial que commemori aquest trentè aniversari. Per fer-ho, l'entitat ha decidit mostrar a la ciutadania perquè estima aquesta dansa i perquè és especial. El grup ha preparat una ballada que repassarà la història de l'entitat i incorporarà elements tradicionals que la faran més vistosa i dinàmica. Vicenç Soley és el president de l'entitat des dels seus inicis. Amb ell i amb els assajadors, Francesc Surroca, Ferran Ventura i Madrona Griñán, parlem en aquesta entrevista.

 

0
0
0
s2sdefault

Ester CasanovasEntrevista - Entrevista

El llibre Pagesos de Ciutat de l'Ester Casanovas ha arribat en poques setmanes a la seva segona edició amb més de 2.500 exemplars venuts i es traduirà properament al castellà. L'Ester es va iniciar en l'horticultura urbana al 2005 i la creació del blog picaronablog.cat, on explicava les seves experiències a l'hort, ha culminat amb la publicació d'un manual il·lustrat per fer horts en testos, jardineres i taules. Aquesta sabadellenca copresenta amb Carles Baldellou a Ràdio Santa Perpètua, des de fa dues temporades, el programa Pagesos de Ciutat, que s'emet els dissabtes de 10 a 11 hores. L'Ester anima tothom a provar l'experiència de tenir un hort a casa, tot i que sigui cultivant tres enciams. Allà on abans hi havien flors ara tindreu per fer una bona amanida.

0
0
0
s2sdefault