hola

PanricoActualitat - Panrico

La Generalitat elaborarà una proposta que dimecres entregarà a la direcció de Panrico i als representants dels treballadors que serveixi com a punt de partida per arribar a un acord. Serà el tercer i darrer acte de mediació que farà el govern català, segons va explicar el director general de Relacions Laborals, Jordi Miró, després de la reunió celebrada divendres. "Confiem en poder atendre les dues parts per trobar una solució que posi fi al conflicte", ha afirmat Miró. Els treballadors van sortir capcots i tensos en veure que el temps passa i es mostren preocupats perquè creuen que "la Generalitat tira cap a l'empresa" i tenen por que la proposta "no sigui beneficiosa pels treballadors".

 

El director general de Relacions Laborals, Jordi Miró, ha insistit que es treballa per aconseguir que la factoria de Santa Perpètua continuï oberta i amb el màxim nombre de llocs de treball i ha explicat que dimarts parlarà per separat amb les parts i elaborarà un tercer i darrer document que entregarà dimecres en la primera reunió sobre l'ERTO i que espera que pugui ser de consens per desencallar el conflicte.

Jordi Miró també ha apuntat que el procés s'està allargant perquè "és complex i apareixen dificultats" i assumeix que "la tensió costa de gestionar" i més tenint en compte que ja quasi vuit mesos que la plantilla està en vaga indefinida i això "genera situacions delicades". Per això assenyala que "és important trobar un acord que posi fi a aquest conflicte".

Per part dels treballadors, la membre del comitè d'empresa i del comitè de vaga, Beatriz Arenas, ha apuntat que la proposta que es farà dimecres serà una actualització de la que el Govern va presentar al març, que situa els acomiadaments al voltant de la seixantena i obliga a negociar un expedient de regulació temporal. Arenas creu que la Generalitat té ganes d'acabar amb el conflicte però es mostra preocupada perquè creu que "la Generalitat es posa del costat de l'empresa" i tem que "el que pugui sortir no sigui beneficiós pels treballadors".

Dimecres les dues parts, juntament amb inspecció de treball, es tornaran a reunir, en aquest cas per negociar l'ERTO, però la Generalitat elaborarà una proposta que entregarà a direcció de Panrico i als representants dels treballadors que serveixi com a punt de partida per arribar a un acord.

Foto: darrera reunió mantinguda amb els treballadors de Panrico / ACN

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]