hola

Logis Riera de CaldesActualitat - Actualitat

El director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores i la presidenta de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), Isabel Garcia, han clausurat avui divendres la Jornada Tècnica Logis Riera de Caldes que s'ha celebrat al Centre de Serveis Can Gavarra de Polinyà. El projecte Logis té com a objectiu fer de l'activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la Riera de Caldes. A més, es pretén donar a conèixer la realitat logística i alhora identificar propostes de futur; elaborar projectes i actuacions a mig termini; promoure la col·laboració entre municipis, empreses i altres agents econòmics i fer un treball de lobby territorial. Aquest projecte està finançat pel programa de suport al desenvolupament local del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya). L'alcalde de Polinyà, Ramon Mayoral, va inaugurar la jornada en la que van participar la directora del SOC, Olga Campmany; el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; l'export manager de Mango, Cristina Feu i el gestor de centres de Cimalsa, Jordi Casasayas.

 Durant l'any 2013, en el marc del projecte Logis Riera de Caldes, es va crear un Observatori territorial de l'activitat logística a la Riera de Caldes, per tal de tenir dades actualitzades i poder prendre decisions estratègiques i l'Institut Cerdà va elaborar una diagnosi de l'impacte del sector logístic sobre el teixit empresarial i l'ocupació. A més, la Fundació ICIL va realitzar un estudi de necessitats de les qualificacions professionals de la logística que detecta 12 perfils professionals de caràcter no universitari per als quals hi ha oportunitats d'ocupació a l'eix de la Riera de Caldes. Per últim, s'ha iniciat una línia de treball cooperatiu per constituir una xarxa de desenvolupament de la logística a la Riera de Caldes

200 empreses i 800 autònoms

De la diagnosi es destaca que a l'eix de la Riera de Caldes s'hi localitzen a l'entorn de 200 empreses i 800 autònoms enquadrats a l'àmbit de la logística que generen a l'entorn del 9% de l'ocupació assalariada i el 18% de l'ocupació autònoma localitzada al territori. Entre el 20% i el 25% de l'activitat econòmica al territori està relacionada amb la logística, ja sigui a nivell d'emmagatzematge, transport i distribució, ja sigui a nivell de gestió de la cadena de subministrament. El pes de les activitats logístiques, pel que fa a cost del producte final, en les empreses industrials del territori s'estima en un 18% de la seva activitat.

L'estudi també assenyala que les empreses no perceben en general grans mancances infraestructurals associades a la logística, si bé alguns aspectes apareixen com a millorables (ajust de les naus a futures necessitats, senyalització o nomenclatura, entre d'altres. La terminal ferroviària intermodal de La Llagosta sí que es percep com una infraestructura estratègica pel territori, nova via de comunicació amb el Port i amb Europa, tant per a les empreses que podrien arribar a ser-ne usuàries com per les que no, degut a les externalitats positives que podria generar en el territori. També resulta destacable la necessitat de millorar l'accés dels treballadors als seus llocs de feina a través d'algun mitjà de transport públic que permeti reduir la dependència del vehicle privat que s'observa actualment.

El Pla de treball d'aquest any 2014 inclou un estudi de les potencialitats de la intermodalitat a la Riera de Caldes, necessari per impulsar les oportunitats de negoci derivades del desenvolupament de la futura Central Intermodal de mercaderies de La Llagosta i les infraestructures que s'hi vinculen. També es portarà a terme un programa de suport a les empreses del territori, especialment les pimes, per a la millora dels processos logístics vinculats al desenvolupament de la seva activitat i un pla per a la consolidació de la xarxa público-privada.

PDU Eix Riera de Caldes Sud

D'altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en marxa l'anomenada Unitat de Projectes Estratègics, amb la missió d'impulsar grans actuacions identificades com a tractores de desenvolupament econòmic en les seves àrees d'influència. L'objectiu és ajudar a la reactivació de l'economia catalana amb les eines que proporciona la planificació territorial i fer-ho en menys temps de l'habitual. La comissió de Política Territorial ha donat el vistiplau a iniciar la redacció PDU (Pla Director Urbanístic) de l'eix Riera de Caldes Sud. Aquest pla abastarà els municipis de Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta i tindrà un doble objectiu. En primer terme, constituirà un sistema logístic, relligant els sectors del CIM Vallès i la plataforma intermodal d'Adif, així com estructurant els espais buits que va deixar la construcció d'infraestructures com les vies fèrries, la C-33 i la C-17. Igualment, el PDU vetllarà per vertebrar un parc fluvial al voltant de la Riera de Caldes i un corredor d'espais verds entre ambdós municipis aprofitant la posició del Parc Central de Santa Perpètua.

Foto: l'alcaldessa de Santa Perpètua durant les jornades Logis / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]